Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: iskolaösszevonás, szélenergia, zászlók és kertek

2022. október 27. 11:17

Miért nem állítjuk az energiaellátás szolgálatába a szelet? – kérdezte interpellációjában Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-Párbeszéd). A képviselő rámutatott: 2016 óta a települések 12 kilométeres körzetében nem állítható fel szélturbina, ez a magyar településszerkezet miatt azt jelenti, hogy az országban sehol se lehet ilyet létesíteni, így városunkban sincs napirenden a téma. Gerstmár arra volt kíváncsi, hogy a városvezetés támogatná-e a szélenergia hasznosítását, ha feloldanák a tilalmat? Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) kijelentette: az energiatanács javaslatára az alternatív energiaszerzési körét is megvizsgálja az önkormányzat, ennek a felmérésnek az eredménye mutatja majd meg az utat, hogy milyen irányt választhat Veszprém az alternatív energiaforrások terén. Megjegyezte, hogy elsősorban olyan lehetőségeket kell számba vennünk, amelyeknek nem ütköznek anyagi és jogi akadályokba.

Katanics SándorKatanics Sándor

Katanics Sándor frakcióvezető (Függetlenek-Szakszervezet-Reformerek) a Veszprémi Szakképzési Centrumnak a Jendrassik-Venesz Technikumot és a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumot összevonó döntését kritizálta. Azt kérdezte a polgármestertől, tájékoztatta-e őt a szakképzési centrum a döntésről? A polgármester azt válaszolta, hogy a szakképzésnek nem az önkormányzat a fenntartója. A jelenlegi rendkívüli helyzetben az állam is rákényszerül az energiafelhasználást csökkentő racionális döntések meghozatalára. Megjegyezte: a szakképzési centrum önálló szervezet, nem kell kikérnie a polgármester véleményét a működésükről.

A városrészi zászlókról és kendőkről beszélt napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP). Mint mondta, a Közösség Kádártáért Egyesület, az Európa Kulturális Fővárosa program pályázatának keretében valósította meg elképzelését, melynek célja az volt, hogy Veszprém minden városrésze rendelkezzen címerrel és zászlóval. A pályázat célja az volt, hogy feléledjenek a hagyományaink, újrateremtsük közösségi identitásukat, együttműködésre és együtt gondolkodásra ösztönözzük a városrészek lakóit a városrészi egyesületek, baráti körök segítségével. A zászlók a 2022-es Gizella-napi felvonuláson debütáltak elsőként, majd az október 16-án megrendezett Völgyhíd pikniken is megjelentek

Brányi MáriaBrányi Mária

Kovács Áron (Fidesz-KDNP) a Mester utcában kialakított közösségi kertekről számolt be. A közösségi kertnek elsősorban nem gazdasági haszna van, hanem a – létrehozók szándékának megfelelően – közösséget kovácsol, összehozza a közelben élő fiatalokat és időseket, családokat és egyedülállókat. Kapcsolatok alakulhatnak ki és mélyülhetnek el a kertészkedés közben, élettel és vidámsággal tölti meg a lakóházak rideg tömegét.  A képviselő megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a kert kiépítéséhez. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.