Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csáth-Kosztolányi irodalmi hagyatékkal gazdagodott a Pannon Egyetem

2022. október 25. 4:00
Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

A Pannon Egyetem együttműködési megállapodást kötött az Országos Széchényi Könyvtárral (OSZK), amelynek keretében a nemzeti könyvtár szakmai támogatást nyújt az egyetem muzeális különgyűjteményének gondozásához.

A kéziratokból, gépiratokból és fényképekből álló dokumentumegyüttes szakmai felügyelete már a Sziveri Intézet hatásköre, melynek vezetője a Kosztolányi-kutató Arany Zsuzsanna. A hagyaték pontos helye az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont épületében, a Különgyűjteményi Kutatóteremben lesz.

Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány Kuratórium elnöke, Gelencsér András, az egyetem rektora, Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, egyedül a kulturális befektetés az, ami mindig megtérül. Kosztolányi irodalmát egyedülálló kincsként definiálta, mely mostantól ilyen módon is gazdagítja az egyetemet. A rendezvény végén szakmai előadások is voltak, többek között Arany Zsuzsanna adott átfogó és izgalmas képet a Kosztolányi munkásságáról.

Szabó Eszter
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Tizedik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, amelynek veszprémi rendezvényét a Pannon Egyetem Humántudományi Kara látja vendégül. A helyszínt idén a Foton biztosítja. 2024. február 2. 14:45 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.