Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Elárvult állatoknak szerveztek gyűjtést a simonyisok

2022. október 24. 10:10
A Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói gyűjtést szerveztek az Állatvédő Egyesület Veszprém menhelylakóinak számára.

Legtöbbször örömmel tölti el az embert, ha egykori tanulmányi intézete felől jó híreket hallhat. Felszínre tör millió kellemes emlék, a barátokkal töltött hosszú esztendők. Az ember talán az általános iskolában tanulja meg a legjobban, hogy mit is jelent a valódi összetartás fogalma.

A veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola nemcsak tanulmányi- és sporteredmények tekintetében jár élen a városban. Diákjai rendre az érzelmi fejlettségükről, társadalmi szerepvállalásukról is tanúbizonyságot tesznek: így történt ez a napokban is.

Igaz a mondás: sok kicsi sokra megy!Igaz a mondás: sok kicsi sokra megy!

A gyermekek úgy döntöttek, hogy gyűjtést kezdeményeznek az Állatvédő Egyesület Veszprémnek, amely civil szervezetként hosszú évek óta polgári támogatásokból, adószázalék felajánlásokból tartja fenn magát. Az akció sikerességéért sok-sok simonyis tanuló lelkiismeretesen dolgozott.

A fiatalok az adományokat szülői segítséggel már el is juttatták az állatvédelmi szervezet menhelyére. Kutya- és macskaeledel mellett fertőtlenítő- és tisztítószereket, ruhákat és pórázokat, textileket is sikerült gyűjteni, amelyekért az egyesület kollégái, önkéntesei egyaránt köszönetüket fejezték ki.

„Adj a kevésből, ossz a sokból – végy a végtelenből.”

Simon Dani
további cikkek
Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Fárad a Tisza? Dóri Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. 2024. június 23. 23:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.