2023. március 30.
//
Zalán névnap

Százhúsz nyugdíjas vett részt az egyetemi előadáson

A Nyugdíjas Egyetem harmadik szemesztere nagy lendülettel tért vissza a nyugdíjasok, valamint a szervezők életébe, továbbra is nagy az érdeklődés a Nyugdíjas Egyetem eseményei iránt, hiszen az október 12-i eseményen több mint 120 nyugdíjas vett részt.

Az eseményt Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja nyitotta meg. Beszélt az egyetem és az Északi Szomszédok Szövetkezet kapcsolatának kezdetéről, illetve felelevenítette, hogyan indították útnak az első rendezvénysorozatot. Tőle Gazsi Attila, a VOSZ alelnöke vette át a szót, aki az Északi Szomszédok Szövetkezet társadalmi felelősségvállalásának fontosságát emelte ki.

A tematikától eltérően két előadást is hallhattunk. Az első etap dr. Farkas András NyugdíjGuru News előadásával kezdődött, amiben beszélt az átlagéletkor kitolódásáról. Külön kiemelte az „ageizmus” fogalom megjelenését a köztudatban, amelynek jelentése életkorra vonatkozó diszkrimináció. Beszélt a nyugdíjrendszerek kialakulásáról és kialakításáról, illetve arról, hogy a magyarországi nyugdíjrendszerben milyen változásokért érdemes kampányolni.

A szünet után dr. Bak Klára, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi adjunktusa tárta fel a Szövetkezeti Kutatóintézet munkáját, és örömét fejezte ki a rendszer gördülékeny működése miatt.

Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke köszöntötte a népes hallgatóságot és kiemelte, hogy a Szomszédok Szövetkezet számára mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás, ami nemcsak a Nyugdíjas Egyetem szervezésében merül ki, hanem más közösségépítő programok létrehozásában is.  Továbbá örömét fejezte ki, hogy az idén a szövetkezet fennállásának 5. évfordulóját közösen ünnepelhették meg. Dr. Kővári Edit, a Pannon Egyetem egyetemi docense és Gulyás Barbara, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet veszprémi területi vezetőjének segítségével külön díjazták azon szövetkezeti tagokat, akik a kezdetektől a szövetkezeten keresztül vállaltak munkát. 

A Szomszédok 5. születésnapja alkalmából a szervezők egy állófogadással készültek a résztvevők számára. A főszervezők biztosították a résztvevőket a további rendezvényekről, amelyek közül már több elérhető a megye másik városaiban is, nem csak a megyeszékhelyen. Ilyen például a GEN-Híd sorozat, amelyet legközelebb a jövő évben rendeznek meg.

A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból. A következő előadást november 16-án rendezik meg.
 

vehir.hu

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.