Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Százhúsz nyugdíjas vett részt az egyetemi előadáson

2022. október 18. 15:23
A Nyugdíjas Egyetem harmadik szemesztere nagy lendülettel tért vissza a nyugdíjasok, valamint a szervezők életébe, továbbra is nagy az érdeklődés a Nyugdíjas Egyetem eseményei iránt, hiszen az október 12-i eseményen több mint 120 nyugdíjas vett részt.

Az eseményt Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja nyitotta meg. Beszélt az egyetem és az Északi Szomszédok Szövetkezet kapcsolatának kezdetéről, illetve felelevenítette, hogyan indították útnak az első rendezvénysorozatot. Tőle Gazsi Attila, a VOSZ alelnöke vette át a szót, aki az Északi Szomszédok Szövetkezet társadalmi felelősségvállalásának fontosságát emelte ki.

A tematikától eltérően két előadást is hallhattunk. Az első etap dr. Farkas András NyugdíjGuru News előadásával kezdődött, amiben beszélt az átlagéletkor kitolódásáról. Külön kiemelte az „ageizmus” fogalom megjelenését a köztudatban, amelynek jelentése életkorra vonatkozó diszkrimináció. Beszélt a nyugdíjrendszerek kialakulásáról és kialakításáról, illetve arról, hogy a magyarországi nyugdíjrendszerben milyen változásokért érdemes kampányolni.

A szünet után dr. Bak Klára, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi adjunktusa tárta fel a Szövetkezeti Kutatóintézet munkáját, és örömét fejezte ki a rendszer gördülékeny működése miatt.

Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet elnöke köszöntötte a népes hallgatóságot és kiemelte, hogy a Szomszédok Szövetkezet számára mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás, ami nemcsak a Nyugdíjas Egyetem szervezésében merül ki, hanem más közösségépítő programok létrehozásában is.  Továbbá örömét fejezte ki, hogy az idén a szövetkezet fennállásának 5. évfordulóját közösen ünnepelhették meg. Dr. Kővári Edit, a Pannon Egyetem egyetemi docense és Gulyás Barbara, az Északi Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet veszprémi területi vezetőjének segítségével külön díjazták azon szövetkezeti tagokat, akik a kezdetektől a szövetkezeten keresztül vállaltak munkát. 

A Szomszédok 5. születésnapja alkalmából a szervezők egy állófogadással készültek a résztvevők számára. A főszervezők biztosították a résztvevőket a további rendezvényekről, amelyek közül már több elérhető a megye másik városaiban is, nem csak a megyeszékhelyen. Ilyen például a GEN-Híd sorozat, amelyet legközelebb a jövő évben rendeznek meg.

A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból. A következő előadást november 16-án rendezik meg.
 

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.