Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C
2024. május 12. Pongrác
Veszprém
15°C

Csütörtökön kezdődik a völgyhíd, kedden a Budapest út felújítása

2022. október 12. 11:16
A Polgármesteri Kabinetiroda tájékoztatást adott ki a következő héten Veszprémben várható forgalomkorlátozásokról, amelyek a Modern Városok Programban zajló útépítések miatt lépnek életbe.

Nagy erőkkel zajlik az Óvári Ferenc utca csapadékcsatorna rekonstrukciója, emiatt a belvárosban jelentős forgalmi változásokra kell számítani a következő hetekben is. A Hangvilla irányából csak a Völgyhíd felé lehet haladni egy sávon, illetve a Szabadság tér és a Megyeház tér felé el lehet kanyarodni. A Völgyhíd felől a forgalmat az Iskola utcába terelik. Fontos, hogy emiatt az Iskola utcában megfordul a forgalom iránya és az ellentétes oldalról vált egyirányúvá.

Nemcsak az autós, hanem a gyalogos forgalom is változott. Lezárták a Brusznyai utca 16-18. számú és a Brusznyai utca 1. számú épületek közötti gyalogátkelőhelyet (az OTP és a kórház előtti gyorsétterem között), valamint az Óvári Ferenc utcában a Veszprémi Petőfi Színháznál lévő gyalogátkelőhelyet munkaterületté nyilvánították, így az sem használható. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján, a gyalogos átkelőhelyek lezárása jó döntésnek bizonyult, zavartalanul halad az autós forgalom, a csúcsidőben néhány percre mindössze a Kórház utcán akad meg a folyamatos haladás.

További változás, hogy a Veszprémi Petőfi Színház buszmegállót ideiglenesen áthelyezték a Megyeház téri útszakaszra.

Október 13-án, csütörtökön 9 órától Szent István völgyhíd burkolatának és dilatációs szerkezeteinek felújítása miatt jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy ideig egy sávon haladhat a forgalom. Először a híd keleti (vár felőli) oldalát zárják le.

Jó hír azonban, hogy a Völgyhíd-tér felújítása a terveknek megfelelően befejeződött, a szakemberek határidő előtt levonulnak a munkaterületről.

Október 18-án, kedden megkezdődik a Budapest út rekonstrukciója is. A Balaton Plaza körforgalmától a Cholnoky csomópontig a szakemberek felmarják az utat, szegélyt bontanak, így lokális útszűkület várható.

A Martinovics utcában a gépjárművezetők tájékoztatását a táblázással már megkezdték, ezután az útburkolat felmarásával folytatódnak a munkálatok.

További fontos információ, amely ugyan nem a Modern Városok Programba tartozik, hogy a 8-as és 82-es számú főutak összekötése kapcsán a 82-es főút burkolatrekonstrukciós munkái miatt november 15-ig többször félpályás, váltakozó irányú jelzőőrös forgalomterelésre kell számítani a Tesco nagyáruház és a Veszprém-Kádárta körforgalmi csomópontok között.

A kabinetiroda arra kéri a gépjárművezetőket, ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a táblákat! A kivitelezők számítanak a gyalogosok és az autósok türelmére és megértésére
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.