Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban

2022. szeptember 30. 12:00
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.

A Veszprémi Petőfi Színház és a Pesti Broadway Alapítvány közösen mutatja be a LéviStoryt. A klezmer musical zenéjét Jávori Ferenc „Fegya”, Kossuth-díjas művész szerezte és Kerényi Miklós Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész rendezésében kerül színpadra; címszerepben Kerényi Miklós Máté, a rendező fia látható. A történet Kállai István és Kállai Gábor ötlete alapján született meg, melyhez Müller Péter Sziámi írta a szöveget.

A darab Lévi Strauss, vagyis a Levi’s farmerek névadójának ifjúságáról, kalandjairól szól, arról, hogy egy kis német falutól New Yorkon keresztül az aranyásók városkájáig vezető úton miként született meg a farmernadrág ötlete. Vidám, és egyben fájdalmas játék a kivándorlás kényszeréről, valamint az új világba való beilleszkedés gyötrelmeiről, az „állva maradási” képesség örök szükségességéről. A drámai összecsapásokkal és humoros pillanatokkal fűszerezett történet a tehetségről, a kitartásról, és a képzelőerő diadaláról szól – ígéri a plakát.

Davidovics rabbi szerepében Szabó P. Szilvesztert láthatjuk, aki kérdésünkre elmondta, jó hangulatban telt a próbafolyamat, néhány veszprémi művészt már korábbról is ismert. A szerepről úgy fogalmazott, ismerős neki a rabbi karaktere, hiszen ő az, aki Istennel beszélhet, más még a szót sem ejtheti ki: mint elmondta, a nagypapája lelkész volt, így a színművész templomkertben nőtt fel, s amikor ma belenéz Davidovicsként a tükörbe, mintha három generáció találkozna benne. Hozzátette, a klezmer zene önmagában is fantasztikus, és olyan humorral, iróniával, dallammal tör be, amibe a nézők könnyedén beleélhetik magukat, a történet pedig véleménye szerint ma is aktuális.

További információk az előadásról.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07 A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza Október huszonnegyedikén a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadásnak, amely egy speciális utazásra invitálja a közönséget.  2023. október 19. 22:20 Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től. 2023. október 17. 12:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.