Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

Fájdalmas és vidám dallamok – LéviStory a Petőfi Színházban

2022. szeptember 30. 12:00
Péntek este mutatják be Kerényi Miklós Gábor, Kossuth-díjas művész rendezését.

A Veszprémi Petőfi Színház és a Pesti Broadway Alapítvány közösen mutatja be a LéviStoryt. A klezmer musical zenéjét Jávori Ferenc „Fegya”, Kossuth-díjas művész szerezte és Kerényi Miklós Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész rendezésében kerül színpadra; címszerepben Kerényi Miklós Máté, a rendező fia látható. A történet Kállai István és Kállai Gábor ötlete alapján született meg, melyhez Müller Péter Sziámi írta a szöveget.

A darab Lévi Strauss, vagyis a Levi’s farmerek névadójának ifjúságáról, kalandjairól szól, arról, hogy egy kis német falutól New Yorkon keresztül az aranyásók városkájáig vezető úton miként született meg a farmernadrág ötlete. Vidám, és egyben fájdalmas játék a kivándorlás kényszeréről, valamint az új világba való beilleszkedés gyötrelmeiről, az „állva maradási” képesség örök szükségességéről. A drámai összecsapásokkal és humoros pillanatokkal fűszerezett történet a tehetségről, a kitartásról, és a képzelőerő diadaláról szól – ígéri a plakát.

Davidovics rabbi szerepében Szabó P. Szilvesztert láthatjuk, aki kérdésünkre elmondta, jó hangulatban telt a próbafolyamat, néhány veszprémi művészt már korábbról is ismert. A szerepről úgy fogalmazott, ismerős neki a rabbi karaktere, hiszen ő az, aki Istennel beszélhet, más még a szót sem ejtheti ki: mint elmondta, a nagypapája lelkész volt, így a színművész templomkertben nőtt fel, s amikor ma belenéz Davidovicsként a tükörbe, mintha három generáció találkozna benne. Hozzátette, a klezmer zene önmagában is fantasztikus, és olyan humorral, iróniával, dallammal tör be, amibe a nézők könnyedén beleélhetik magukat, a történet pedig véleménye szerint ma is aktuális.

További információk az előadásról.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.