Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Cirkuszolás és sport a lakótelepen

2022. szeptember 25. 15:00
Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.

A program mindegyik napja külön tematikával rendelkezett. A péntek a cirkuszé volt, amikor a résztvevők megtanulhattak légi akrobatika figurákat, zsonglőr trükköket, kötéltáncolni. A színpadon tűzzsonglőrök, zsonglőrök, légtáncosok mutatták meg tudásukat, miközben az egész délutános workshopok révén bárki próbára tehette magát: labdával, virágbottal, kendővel ügyeskedhettek az érdeklődők, de a tányérpörgetést vagy a diabolót is kipróbálhatták. A nap fénypontjaként megépült az "emberhegy", az önkéntesek alkotta gúla is. 

A szombati program a sport köré épült. A színpadon sportegyesületek bemutatói követték egymást, miközben a Kálvin parkban trambulin, asztali hoki, csocsó, ping-pong, gombfoci, falmászás, slackline, air track, gumiasztal segített levezetni az energiát. 

Délután Porga Gyula polgármester is kilátogatott a helyszínre, és köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, bízik benne, hogy az idén másodszor megrendezett program hosszú életű lesz, és arra kérte a jelenlévőket, hogy jövőre, az Európa Kulturális Fővárosa évében is aktívan vegyék ki a részüket a városban és különösen a szűkebb lakókörnyezetükben zajló programokból, hiszen a 2023-as ünnepi év sikere elsősorban azon múlik, hogy a veszprémiek mennyire lelik örömüket benne, a programok lelkét ugyanis a közösség adja. A közösség a hétköznapokban is fontos, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy számíthatunk a szomszédainkra, munkatársainkra az előttünk álló nehéz időszakban és a könnyedebb pillanatokban is – jegyezte meg a polgármester.

Vasárnap délután gyerekelőadásokkal, játszóházzal, társasjátékokkal, cukrászati bemutatókkal és egzotikus állatsimogatóval szólítják meg a kisgyerekes családokat. 

Galéria
II. Jutasi Piknik és Olimpia
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.