Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai

2022. szeptember 24. 4:00
Október 4-én az egyetem közössége előtt is megnyílik az az Újrahasználati Központ, melynek célja, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói által már megunt, ám mások számára még értékes tárgyaknak lehetőséget adjon a további felhasználásra, ezzel segítve a hulladékcsökkentést.

A hivatalos nyitás előtti sajtóbejáráson dr. Kurdi Róbert, a Mérnöki Kar dékán-helyettese elmondta, a Nárcisz utca 12. szám alatt található központba az egyetem dolgozói és hallgatói is bevihetik számukra már feleslegessé vált, ám értéket hordozó tárgyaikat. Ehhez egy elektronikus felületet is létrehoztak, amelyre egyetemi azonosítóval lehet belépni: minden tárgyról kép készül, s itt a felületen lehet lefoglalni őket, majd nyitvatartási időben (10-14:00) a központból elvinni őket, illetve az elvitt tárgyak helyett újat is lehet behozni. Azért, hogy a központ ne hulladéklerakóként szolgáljon, egy kolléga felel, ő ellenőrzi, hogy a leadott holmik – például könyvek, társasjátékok, sporteszközök – valóban értéket képezzenek.

Dr. Abonyi János, Dr. Kurdi RóbertDr. Abonyi János, Dr. Kurdi Róbert

A rendszeren keresztül nagyobb tárgyakat, tehát akár szekrényeket is fogadnak, azokat a tárgyakat pedig, amelyeket nem szállítanak el néhány hónapon belül, karitatív célra ajánlanak fel, vagy a hulladékudvarban adják le őket.

Az intézmény egyébként ettől függetlenül is tervez a térben akár karitatív eseményeknek helyet adni, így megtöltve tartalommal is a helyet.

Dr. Abonyi János általános és tudományos rektorhelyettes úgy fogalmazott, a Pannon Egyetem rendkívül szerteágazó tevékenységgel igyekszik támogatni a fiatalokat: az oktatáson túl a (R)Egyetem – Pannon Egyetem Újrahasználati Központ létrejöttével például a klímaszorongás feloldásában is segítenek. Hiszen a legfontosabb az, hogy a jövő kihívásai és nehézségei mellett megoldásokat is mutassanak a problémák kezelésére, és kereteket adjanak ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb módszert.

A most megnyíló Központ pedig csak az első állomás az egyetemi polgárok körforgásos szemléletének formálásában: a R(E)gyetem megnyitását további hasonló akciók követik majd a közeljövőben.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.