Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul a Hősök kapuja, új parkoló épül

2022. szeptember 21. 11:51

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó, Laczkó Dezső Múzeum, Hősi Kapu kulturális célú fejlesztése, Kádár utcai parkoló létesítése” című projekt keretében többek között átfogó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget. A pályázat megvalósítása hozzájárul a kulturális örökség védelméhez azzal, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlanokban megvalósuló programsorozat közösségépítő és közösségfejlesztő hatással bír. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet elnyert Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a programsorozat megvalósításával hozzájárul a kulturális örökség védelméhez. 

A Hősök kapuja Veszprém várostörténeti és turisztikai jelképe. A Hősök kapuja a Várba vezető funkciójával emlékmű jellegű, magában az épületben az alsó és emeleti szinten múzeum, kiállító terem működik, fent pedig kilátó terasz (tetőterasz) található. A projekt során a tetőterasz beázás elleni szigetelésének és a falak felszívó nedvesség elleni védelme kerül kialakításra. 

A projekt keretén belül a Laczkó Dezső Múzeum is megújul. A múzeum külső homlokzatainak és belső - alapvetően kiállító - tereinek megújítása, az épület akadálymentesítése, vízszigetelési problémák megoldása, energetikai felújítás, részleges akadálymentesítés, gépészeti- és belső elektromos hálózat megújítása, belső helyiségek átalakítása biztonságtechnikai korszerűsítés, valamint az épület fűtési rendszerének átalakítása, korszerűsítése történik meg. 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata nagyon lényeges szempontnak tartja, hogy a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat szolgáltatásai és azok helyszínei mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhetők, elérhetők legyenek. A belvárosi parkolási gondok megoldását szolgálná az új fejlesztés, a Kádár utcai parkoló létesítése, amelynek központi elhelyezkedésével a kulturális programok helyszínei, a Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Petőfi Színház is kulturált és ingyenes parkolási lehetőséget kaphat a fejlesztéssel. A meglévő, használaton kívüli és rossz műszaki állapotban lévő sportpálya hasznosítása során parkolókapacitások kiépítése történik meg. A projekt során 97 + 3 férőhelyes parkoló kerül kialakításra.

A projekt azonosítószáma: ET-INF-2021/3-4046
A projekt támogatás összege: 1. 994. 667. 040 Ft

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.