Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Évadot nyitott a Pannon Várszínház

2022. szeptember 16. 15:00
Bejelentették a 2022/23-as évad előadásait, melyek már a közelgő Európa Kulturális Fővárosa év jegyében kerülnek repertoárra.

Vándorfi László, a teátrum igazgatója elsőként az elmúlt évről számolt be. Elmondta, több mint negyvenezer nézőt sikerült az elmúlt covid-helyzet ellenére is becsábítani, mely igazán szép eredmény. Ötvenöt nyári előadásuk volt, különböző helyszíneken, így neves fesztiválokon is képviselték magukat. Többek között Kisvárdán, Debrecenben, Gyulán, Egerben is sikerült színpadra állni.

Vándorfi László és Greksza KincsőVándorfi László és Greksza Kincső

Az igazgató örömmel számolt be arról, hogy a társulat új tagokkal is bővült, bizalommal fogadta be őket a színház, így Greksza Kincsőt is, aki nyártól a színház marketing munkájáért felel. Kihirdették a közönség szavazata alapján a legjobb előadást is, mely a Csókos asszony lett. Szintén a közönség szavazata alapján jelentették be a három legnépszerűbb, legjobb színészt. Az első hely Szelle Dávidé, a második Keresztesi Lászlóé, a harmadik pedig Kovács Ágnes Magdolnáé.

Az évad szeptember huszonnegyedikén, a Valahol Európában című darabbal indul, Dés László zenéivel. A Primadonnák című Ken Ludwig vígjátékát Szelle Dávid rendezi, aki elmondta, az előadás jórészt már májusban elkészült, ősszel már csak kisebb emlékeztető próbák lesznek, de bizakodóan áll azokhoz. Szintén Dávid rendezi a Szív hídjait, de kiemelte, ne az Oscar-díjas film másolatára gondoljunk, hisz ez egy színpadi változat, mely egy teljesen új világot, új koncepciót hoz magával.

A Pannon Várszínház korábban pályázatot írt ki Petőfi Sándor Karaffa című drámatöredékének folytatására. A pályázaton Szálinger Balázs nyert, a darabhoz Kovács Gábor, a Pannon Várszínház színésze komponál zenét. Hrutka Róbert és Tompos Kátya közös projektje is közönség elé kerül, a Mesék Európából.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára alkalmából Háy János Én vagyok én című kamarszínházi előadása lesz látható. Ezen túl a Grecsó Krisztán és Hrutka Róbert által írt Stop című ifjúsági előadás is repertoárra kerül, csak úgy, mint a Királynék városa című Fabacsovics Lili által írt darab.

A sajtótájékoztatón részt vett Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, aki büszkén kívánt sikeres évadot, és örömmel mesélt a társulat sikereiről, melyek Alsóörshöz is kötődnek, nyári előadásuk okán. Varga Richárd, az EKF kulturális menedzsere főképp a köszönetre helyezte beszédét, amiért számos nehézség között ilyen sikereket képes elérni a színház.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A művészet: béke A művészet: béke Jon Fosse norvég írót kérték fel arra, hogy fogalmazza meg üzenetét a színházi világnap alkalmából. Gondolatait világszerte felolvassák szerdán az esti előadások előtt.  2024. március 26. 22:37 Eddig csak albérlő volt a bábszínház, most végre otthonra lelt Eddig csak albérlő volt a bábszínház, most végre otthonra lelt Harminckét éve itt báboznak a városban, de igazán méltó helyet csak most sikerült találniuk. Nem csoda, ha ezt különleges módon szerették volna megünnepelni: pénteken a közönséggel együtt, a Várlak Fesztivál indulásával avatta fel a Kabóca Bábszínház új, Deák utcai épületét. 2024. március 23. 15:21 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Bestseller: március 23-án világpremier a Pannon Várszínházban Március 23-án mutatja be a Pannon Várszínház Peter Quilter komédiáját, a Bestsellert. Az előadás rendezője – és egyik játszója – Szelle Dávid, aki maga talált rá a kétféle változatban is létező darabra, hiszen van egy háromszereplős, illetve egy hatszereplős verziója. Előbbit még soha nem játszotta egy színház sem, így a Pannon Várszínház világpremierre készül. A szereplőket kérdeztük a közelgő bemutatóról: Szelle Dávidot, Kárpáti Barbarát és Oravecz Editet. 2024. március 19. 15:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.