Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éjjeli fényekben futottak

2022. augusztus 28. 17:43
Szombat este napnyugta után elrajtolt közel 300 futó a Veszprémvölgyből, hogy teljesítsék a városon át a különböző távokat. A legjobb kondícióban lévők a maratoni táv felét, több mint 20 km-t teljesítettek a Veszprém Félmaraton versenyen szombaton este.

Mindennek a kilencedik alkalommal megszervezett Veszprém Félmaraton futóverseny adott keretet, az érdeklődés pedig a korábbiakhoz hasonlóan idén sem volt csekély, hiszen minden generációt lefedve közel 300-an neveztek be.

A futás szervezője, a Gyermekmosoly Alapítvány részéről Burján Jenő, elnök portálunknak elmondta, a verseny célja elsősorban az élményszerzés volt, hiszen az esti időpontban egy teljesen más arcát mutatja Veszprém, a fények, az autóforgalomtól mentes utcák sajátos hangulatot árasztanak, amit futás közben még különlegesebb megtapasztalni.

Az útvonal a Kolostorok és Kertek rendezvénytérről indulva végigment a Veszprémvölgyön, felhaladt a Viaduktra, majd végig a Dózsa György úton, a Színházkertet megkerülve a futók a Megyeháza előtt haladtak visszafelé, majd a Szabadság-téren át a Jókai utcán folytatták a futást. Ezután tettek egy kört a Szerelem-szigeten és a Séd folyásával ellentétesen haladva érkeztek vissza a célhoz.

Akinek a 21 km-es félmaratoni táv hosszú lett volna, 10,5 km-en is teljesíthette a kihívást, valamint volt lehetőség 2-es, vagy 4-es váltóban is futni.

A népes versenyzőtáborban főleg helyi és környékbeli civil futók voltak, köztük városvezetők is, például Hegedűs Barbara, alpolgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is.

Utóbbi a díjak átadásánál is közreműködött, mint a verseny fővédnöke, mellette Sári Attila, a névadó szponzor Hubert Parketta ügyvezetője működött közre.

A szervezők számos érmet és serleget kiosztottak, hiszen külön díjazták a nő és férfi indulókat, megkülönböztetve a korosztályokat.

A futók számára egyébként az időjárás is kedvezett, kellemes nyáresti szellőben teljesíthették a távot, az esti vihar csak az utolsó beérkező után érte el Veszprémet.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.