2023. június 10.
//
Margit névnap

Éjjeli fényekben futottak

Szombat este napnyugta után elrajtolt közel 300 futó a Veszprémvölgyből, hogy teljesítsék a városon át a különböző távokat. A legjobb kondícióban lévők a maratoni táv felét, több mint 20 km-t teljesítettek a Veszprém Félmaraton versenyen szombaton este.

Mindennek a kilencedik alkalommal megszervezett Veszprém Félmaraton futóverseny adott keretet, az érdeklődés pedig a korábbiakhoz hasonlóan idén sem volt csekély, hiszen minden generációt lefedve közel 300-an neveztek be.

A futás szervezője, a Gyermekmosoly Alapítvány részéről Burján Jenő, elnök portálunknak elmondta, a verseny célja elsősorban az élményszerzés volt, hiszen az esti időpontban egy teljesen más arcát mutatja Veszprém, a fények, az autóforgalomtól mentes utcák sajátos hangulatot árasztanak, amit futás közben még különlegesebb megtapasztalni.

Az útvonal a Kolostorok és Kertek rendezvénytérről indulva végigment a Veszprémvölgyön, felhaladt a Viaduktra, majd végig a Dózsa György úton, a Színházkertet megkerülve a futók a Megyeháza előtt haladtak visszafelé, majd a Szabadság-téren át a Jókai utcán folytatták a futást. Ezután tettek egy kört a Szerelem-szigeten és a Séd folyásával ellentétesen haladva érkeztek vissza a célhoz.

Akinek a 21 km-es félmaratoni táv hosszú lett volna, 10,5 km-en is teljesíthette a kihívást, valamint volt lehetőség 2-es, vagy 4-es váltóban is futni.

A népes versenyzőtáborban főleg helyi és környékbeli civil futók voltak, köztük városvezetők is, például Hegedűs Barbara, alpolgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is.

Utóbbi a díjak átadásánál is közreműködött, mint a verseny fővédnöke, mellette Sári Attila, a névadó szponzor Hubert Parketta ügyvezetője működött közre.

A szervezők számos érmet és serleget kiosztottak, hiszen külön díjazták a nő és férfi indulókat, megkülönböztetve a korosztályokat.

A futók számára egyébként az időjárás is kedvezett, kellemes nyáresti szellőben teljesíthették a távot, az esti vihar csak az utolsó beérkező után érte el Veszprémet.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Először tartottak juniálist a Cholnoky-n
Először tartottak juniálist a Cholnoky-n
Idén először, de a tervek szerint nem utoljára tartották meg a Cholnoky juniális nevű programot a földrajztudós Cholnoky Jenőről elnevezett városrészben. A Cholnoky kerekasztal szervezésében nem csak interaktív programokkal készültek, hanem egyidejűleg kihirdették a korábbi városrészi rajzpályázat végeredményét is.
Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Pedagógusnap alkalmából idén is elismerték a kistelepülések pedagógusait, valamint a Veszprémi Tankerület Központ Lámpás díjai is gazdára találtak.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.