Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra Nyugdíjas Egyetem Veszprémben!

2022. augusztus 25. 14:10 // Forrás: Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
A Nyugdíjas Egyetem harmadik szemesztere nagy lendülettel tért vissza a nyugdíjasok valamint a szervezők életébe. Óriási érdeklődés előzte meg az eseményt, hiszen a járvány okozta korlátozások miatt két évig nem volt lehetőség az esemény megszervezésére.

A korábbi szemeszter „hallgatói” izgatottan várták, hogy újra kinyissa kapuit a népszerű Nyugdíjas Egyetem. Az előzetes regisztrációból kiderült, hogy szép számmal voltak új érdeklődők is, ami külön öröm a szervezők, a Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet munkatársai számára.   

A hosszú szünet után az esemény megálmodói, alapítói dr. Kővári Edit és Dolgos Attila köszöntötték a népes hallgatóságot. Kiemelték mennyire fontos a korosztály számára az edukáció és a folyamatos közösségépítés. A főszervezők biztosították a résztvevőket a további rendezvényekről, amelyek közül már több elérhető a megye másik városaiban is, nem csak a megyeszékhelyen. Ilyen például a GEN-Kapocs sorozat, amely legközelebb Ajkára látogat.

Fotó: Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas SzövetkezetFotó: Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

A tematika – hasonlóan a korábbi évekhez – kettő részből állt.

Az első részben hallhattunk a „Zaj - a (nem) csendes gyilkos” témában egy napjainkban igencsak aktuális előadást, melyet dr. Domokos Endre igazgató egyetemi docens tett izgalmassá interaktív módon. Feltérképezhettük városunk zajszennyezettségét és a saját hallásunkat is jobban megismerhettük. Dr. Domokos Endre a Pannon Egyetem Mérnöki Kar kutató-fejlesztőközpont vezetője. Több mint 30 éve kutatja a környezet védelmét szolgáló megoldásokat. Fő kutatási területe a környezetmodellezés és a térinformatika.

A rendhagyó zajos játékelemek után frissítő szünet következett, mely alatt a hallgatók megszerezhették az első leckekönyv aláírásukat, amit dr. Kővári Edit docens és Dolgos Attila a Szomszédok Szövetkezet elnöke igazolt.

Fotó: Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas SzövetkezetFotó: Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

Visszatérve a szünetről lágyabb hangokkal telt meg a Pannon Egyetem aulája.

Az előadást a Gizella Nőikar követte.  A 2018-ban Veszprém megyei Prima-díjjal kitüntetett kórus rendszeresen közreműködik városi ünnepségeken, fesztiválokon. Nagy örömmel fogadták őket a nyugdíjas hallgatók, akik felismerhették például a „John Hilton: You Lovers that have loves” című darabot.

A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból.  A következő alkalom október 12-én lesz, ahol újabb érdekes előadások és kulturális programok várják a hallgatókat. Érdemes lesz a teljes szemesztert végigtanulni, hiszen a szervezők értékes nyereményeket sorsolnak ki a végzettek között.

vehir.hu
további cikkek
Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért nyugdíjas Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért Várakozáson felüli sikere volt hétfőn az Agórában megszervezett szenior örömtáncnak, amelyen hatvanhét veszprémi nyugdíjas vett részt az Életet az éveknek program keretében. Következő hétfőn ismétlés következik, erről is kérdeztük Bodnárné Zsókát, a szervező Ezerarcú Bónusz Szeniorklub vezetőjét. 2024. január 16. 22:16 Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Cholnoky Nyugdíjas Klub Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Akár egyszerű összejövetel is lehetett volna a Cholnoky Nyugdíjas Klub életében a péntek esti esemény, de a városrész nyugdíjasai ennyivel nem elégedtek meg és inkább megszervezték első alkalommal a Cholnoky-napot a klubjuk életében, ahol minden tag bemutatott valamilyen kulturális előadást, amiben szívesen és otthonosan mozog. A siker nem maradt el. 2023. november 18. 20:56 Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának.  2023. október 28. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.