2023. április 1.
//
Hugó névnap

Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége

2022. augusztus 25. 15:09
Kétnapos rendezvénnyel int búcsút a nyárnak az Agóra – és vele együtt az egész Haszkovó lakótelep, de a hétvégén is többféle rendezvény várja az itt – és a máshol – élőket.

Szerda délután Paár Julcsi mesekoncertjével, majd a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes közös műsorával kezdődött az Agóra hagyományos nyárbúcsúztató programja a Táborállás parkban. A színpadi programok közben a kicsiket játékokkal és légvárral várták a téren.

Aki a nyitónapról lemaradt, csütörtökön pótolhatja: ma 16.30-tól a Kiflihajó zenekar szórakoztatja a közönséget, majd 18 órától Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza ad operettműsort. Fél nyolctól a Rulett zenekar teszi fel a pontot az i-re, miközben a gyerekeket ismét egész délután várják az interaktív játékok a parkban. 

A Haszkovó lakótelep közterületein több szabadtéri rendezvényt is szerveznek a napokban. Augusztus 26. és 28. között a Stromfeld 5/D tűzfalára filmeket vetítenek: pénteken a Zanox – kockázatok és mellékhatások című magyar krimi-vígjátékot, szombaton A rózsák királynője című francia dramedyt, vasárnap pedig a Családi testcsere című francia vígjátékot láthatja a közönség este nyolctól. 

Szombaton családi napot rendeznek a Kálvin parkban játékparkkal, kézműves foglalkozásokkal, családi programokkal, légvárral. A színpadon 16 órától az Iszkiri zenekar, majd Koloszova Viktória, Dallos Bogi és Kocsis Tibor lépnek fel. 

Vasárnap 16 órától  Mozogj a parkban! mottóval sportnapot szerveznek a Kálvin parkban, ahol többek között gigafoci, óriáskosár, lézerharc, óriás labirintus, légvár, parkour show, tánc- és sportbemutatók, íjászat, freestyle futball, breaktánc is várja az érdeklődőket. 

Hétfőn a prevenció kerül előtérbe a parkban: 16 órától a környezetvédelmi kiállítások, önvédelmi bemutatók, szituációs- és szerepjátékok, demonstrációs eszközök, beszélgetések, családi- és ügyességi vetélkedők, kézműves foglalkozások, légvár, vásár, tűzoltó-, rendőr-, rabszállító és mentőautók megtekintése mellett fizika show-t mutatnak be látványos kísérletek tűzzel, vízzel és levegővel gyerekeknek. 17:15-től a Foot Notes, Orsolya Fashion Line, Ezerarcú, Arany díjas Bónusz Nyugdíjasklub, Kangatraining, Kung fusok mutatkoznak be, 19 órától pedig a Fláre Beás Együttes lép színpadra.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

A veszprémi Lékai-Kiss Ramóna kapta a legjobb női műsorvezetőnek járó elismerést
A veszprémi Lékai-Kiss Ramóna kapta a legjobb női műsorvezetőnek járó elismerést
A Televíziós Újságírók Díjátadóján tizennégy kategóriában hirdettek nyertest.
Kultúra: helyben! – Folytatódik a Pajta program
Kultúra: helyben! – Folytatódik a Pajta program
A két éve sikeresen futó Pajta program harmadszor is lehetőséget kapott, idén kétszer annyi településen nyílnak EKF-pajták, mint tavaly. A program keretei között a Bakony-Balaton régió 29 települése fordíthat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa forrásából 170 millió forint támogatást olyan közösségépítő rendezvényekre, amelyek célja a helyi kulturális élet fellendítése.
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Japán képzőművészet, bolhapiaci vásárfia és elsőkötetes szerző könyvbemutatója – címszavakban néhány ínyencség az előttünk álló hetek kínálatából.
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.