Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C

Évadot nyitott a Veszprémi Petőfi Színház

2022. augusztus 23. 11:32
A szeretet évada lesz a 2022/2023-as. Hétfő délután ünnepélyes keretek között nyitották meg az új színházi szezont.

Elsőként Oberfrank Pál, a színház igazgatója köszöntötte a társulatot, amely – ahogy minden évben – az idén is változott. Új munkatársakkal bővült az intézmény, éppen ezért a köszöntő beszédben a befogadást és a nyitottságra való törekvést, a szeretetteli üdvözlést hangsúlyozta. Oberfrank kiemelte: nehéz kereszteket cipel ma minden ember egyenként, és együtt a társadalom, így csak az összetartás, a szeretet adhat támaszt. Különleges gyógyító erő az ebből az összefogásból létrejövő színház, hiszen a teátrum évről-évre bizonyítja: gyógyító ereje van.

Az igazgató elmondta: mozgalmas nyáron van túl a társulat. A nyári tájelőadások mellett négy gyermektábort is lebonyolítottak, melyek nagy sikerrel zajlottak. Az évad egy, a nyáron már Siófokon bemutatott musicallel indul, a LéviStoryval.

Brányi Mária alpolgármester is felszólalt. A 2023-as év jelentőségét hangsúlyozta, s az EKF-re hivatkozva kijelentette, nagyobb figyelem irányul a városra, ami egyértelműen érinti majd a Veszprémi Petőfi Színházat. Az alpolgármester ehhez, és a következő évadhoz is sok sikert kívánt.

Több szempontból rendhagyó volt az évadnyitó, hiszen Nagy Károly apátkanonok bejelentette nyugdíjazását, ugyanakkor a teátrum a továbbiakban is számít lelki segítségére. A társulat tagjai között ült Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész is, aki a napokban ünnepli nyolcvanadik születésnapját. A színház ennek alkalmából megható műsorral lepte meg a művészt.

Az évadindítón a vezetőség egy közelgő fesztiválról is hírt adott, a Veszprémi Ifi Fesztiválról, melynek rövidítése vifi. Ahogy Kellerné Egresi Zsuzsanna, a teátrum igazgatóhelyettes-kreatív menedzsere fogalmazott,

a szeptember 3-4. között zajló rendezvénynek az a célja, hogy a vifi szócskát a fiatalok most kicsit másképpen értelmezzék: az élőben történő kapcsolódás legyen a fókuszban.

A fesztiválon amatőr, ugyanakkor szakterületüket mégis profin végző művészek kapnak lehetőséget, így zenés, verses műsorokra is számítani lehet. A színház a kétnapos fesztivál idejére tíz fiatal fotósnak ad lehetőséget, hogy legjobb tudásuk szerint megörökítsék az eseményeket. Munkájukat Gáspár Gábor fogja értékelni.

A fesztiválról és az új évad előadásairól itt olvashatnak bővebben.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. tegnap 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07 A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza Október huszonnegyedikén a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadásnak, amely egy speciális utazásra invitálja a közönséget.  2023. október 19. 22:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.