Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

VEDAC-osok a Gyulai Memorialon

2022. augusztus 12. 15:30 // Forrás: VEDAC
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.

Három magyar indulót nevezett a Magyar Atlétikai Szövetség női gerelyhajításban, Szilágyi Réka és Moravcsik Angéla mellett a veszprémi Kövér Fannit. A viadal első versenyszámában a kubai Yulenmis Aguilar lett az aranyérmes, aki 61.99 méterrel nyert. Szilágyi Réka 58.84 méterrel bronzérmet vehetett át. A veszprémiek feltörekvő tehetsége, Kövér Fanni az előkelő hatodik helyen végzett 56.43 méterrel.

Kövér Fanni hatodik lett - Fotó: VEDACKövér Fanni hatodik lett - Fotó: VEDAC

Bivalyerős mezőny gyűlt össze férfi kalapácsvetésben, ahol Pásztor Bencéért és Czeller Gáborért szoríthattak a veszprémiek. A versengésben az olimpiai bajnok, lengyel Wojciech Nowicki volt a legjobb 79.96 méterrel, a szombathelyi Halász Bence 79.44 méterrel ezüstérmet vehetett át. Ami a VEDAC versenyzőit illeti: Czeller Gábor remek formát mutatva 71.07 méteres eredménnyel a nyolcadik lett, míg Pásztor Bence a kilencedik helyezést érte el 68.41 méterrel.

A VEDAC utánpótlása is szerepet kapott a programban. A Kölyökből Atléta Program keretében egy sokrétű bemutatót tartottak a régió atlétikai klubjának fiataljai, maja 8x50 méteres gyermek váltófutást rendeztek. Az Esső András és Szemán János vezette csapat tagjai a világsztárokat felvonultató eseményen életre szóló élményeket szerezhettek.

A VEDAC utánpótlása látványos bemutatót tartottA VEDAC utánpótlása látványos bemutatót tartott

A Mennyit futsz 100-on? versenysorozat döntőjében, a haladó férfi futamot Szigeti Csongor tanítványa, Horváth Botond nyerte, aki 12.65 másodperccel ért elsőként a célba, a szintén VEDAC-os Szerencsés Hunor 13.60 másodperccel második lett.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. 2023. december 7. 13:39 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.