Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Bemutatták a Kertváros zászlaját

2022. július 26. 15:21
Mint arról korábban beszámoltunk, több városrész is saját zászlót kapott az Európa Kulturális Fővárosa programban, amelyek a Gizella-napokon mutatkoztak be először. Az első körből kimaradt a Kertváros, az ő zászlójukat most kedden mutatták be.

Brányi Mária alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a városrészek civil kezdeményezésre kaptak saját zászlókat, ezek célja a helyi identitás erősítése. A Kertváros Zabó Péter tervezte ezüst–zöld lobogóját a városrészre jellemző Csomay-féle kerítések mintázata díszíti, közepén egy lombos fa található, melynek gyökerei a településrészhez kötődést fejezik ki.  A tervek szerint a Kertváros zászlaja – a többi városrészével együtt – legközelebb augusztus 20-án lesz látható.

Kapcsolódó cikk
Egyszerre dönti le a különbségeket és erősíti az egyediséget
Hétvégén bemutatták Veszprém 13 városrészének zászlóit. A Gizella-napok kísérőprogramja azonban jóval magasabb szellemiséget hordozott magában, mint egy látványos felvonulás a belvárosban.
vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Sok hűhó semmiért: parázs vita borzolta a kedélyeket a kertvárosi lakossági fórumon parkolás Sok hűhó semmiért: parázs vita borzolta a kedélyeket a kertvárosi lakossági fórumon Paprikás hangulatú lakossági fórumon dőlt el szerdán, bevonják-e a kertvárosi utcákat a parkolási rendszerbe. 2023. szeptember 28. 13:02 Nyakba városrészi sál, kézbe zsíroskenyér Nyakba városrészi sál, kézbe zsíroskenyér Kilencedik alkalommal rendezték meg őszi zsíroskenyér partijukat péntek délután a Viola utca lakói, melyen különleges ajándékban is részesültek a jelenlévők. 2022. október 29. 12:11 Nem csitulnak a kedélyek a kertvárosi közlekedés kapcsán Nem csitulnak a kedélyek a kertvárosi közlekedés kapcsán Nyolc hónap telt el a kertvárosi utcák forgalmi rendjének módosítása óta, amely – bár a lakosság bevonásával történt – sokaknak nem nyerte el a tetszését. Mielőtt finomhangolnák a rendszert, még egyszer vitára bocsátotta az önkormányzat a városrész közlekedését. 2021. szeptember 15. 22:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.