2023. április 1.
//
Hugó névnap

Nyakba városrészi sál, kézbe zsíroskenyér

Kilencedik alkalommal rendezték meg őszi zsíroskenyér partijukat péntek délután a Viola utca lakói, melyen különleges ajándékban is részesültek a jelenlévők.

A Kertváros lakói körében immár régóta hagyománynak számít, hogy minden év őszén utcabulit szerveznek: az elsőt még 2013-ban tartották, s azóta szinte kihagyás nélkül gyűltek össze az itt lakók, illetve rokonaik, hogy zsíroskenyér, forralt bor, forró tea és sütemény mellett erősítsék a jószomszédi kapcsolatot.

Az alapok ugyan már így is biztosak: Szabó Péternétől, a Kertvárosi Városvédő Egyesülettől megtudtuk, az összejövetelek gyakorlatilag mindennaposak, nem csak alkalmiak. Minden délelőtt és délután közös sétákat tesznek a lakók, ami alatt megosztják mindennapi életük történéseit.

A mai ugyanakkor különleges alkalom volt: a nyáron elkészült Veszprém összes városrészének zászlója, melyeket a közgyűlés döntése értelmében sál formájában megkaphatnak a lakókörzetekben élők. A Kertvárosé két fő motívumra épül: egyrészt a helyi utcákban is felfedezhető Csomay Kálmán-féle vasbeton kerítés elemekre, másrészt a városrészre jellemző lombos fákra. A sálakat Brányi Mária alpolgármester hozta el az egyesület tagjainak, illetve a rendezvény látogatóinak, akik a hűvösre forduló időben örömmel kötötték nyakukba a kiegészítőt.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Péntek este lezárult a Vehír kvízjátéka, amelyben sportszerető olvasóink tesztelhették tudásukat, hogy mennyire vannak képben a hazai és a nagyvilág sporteseményeivel. Április 4-én pedig kiderül, hogy ki nyeri meg az aláírt Telekom Veszprém mezt, valamint a 30 ezer forint értékű utalványt a Saiko no Sushi ázsiai étterembe.
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Állami és városi kitüntetések, bagolycsalád a belvárosban és Szeged-verés az arénában. Ez mind március hónapban történt Veszprémben, amiket aktuális hírösszefoglalónkban idézünk fel.
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályudvaron tartott sajtótájékoztatón.
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.