Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Komoly kihívások elé állítja a versenyzőket a Székesfehérvár-Veszprém Rali

2022. július 19. 19:44
Az előttünk álló hétvégén a bajnoki idény leghosszabb raliversenyét rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém, immár második alkalommal közösen.

A tavalyi sikeres szervezés után idén újult erővel, ismét közösen rendezi meg Székesfehérvár és Veszprém a nagy múltú raliversenyét július 22. és 24. között. A közkedvelt eseményt megelőzően a szervezők kedden a sajtó számára is ismertették a próbatétel különlegességeit.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere emlékeztetett, megyeszékhelyünk olyan ékkövekkel rendelkezik mind infrastrukturális, mind kulturális szempontból, amelyek alapján a magyar emberek azonnal be tudják azonosítani a várost. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a rali is olyan magasságig és közkedveltségig tört, hogy az országból többen is ellátogatnak miatta Veszprémbe. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a királyok és a királynék városa ismét együttműködik.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere csakugyan üdvözölte a szervezésbeli, a megyeszékhelyek közötti összhangot. Kiemelte, a tavalyi példát látva egyértelműen kirajzolódott, hogy közös erőkkel sokkal hatékonyabb, minden tekintetben látványosabb eseményt rendezhetnek.

Ovádi Péter, térségünk országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Veszprém, illetve Székesfehérvár is büszke lehet arra, amelyet a sport színterén képvisel. A politikus kiemelte, ahogy a versenyautókban, úgy alkotás tekintetében is kell egy megbízható motor, amely a rali esetében a Lakatos család. Ovádi külön köszönetét fejezte ki Lakatos Róbert szervező irányába a lelkiismeretes munkáért.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, legfontosabb céljuk az, hogy olyan helyekre varázsolhassák a rali szépségét, ahol azt mind a városvezetőség, mind az emberek nagy örömmel fogadják. Rámutatott, Veszprémben és Székesfehérváron valódi otthonra talált a sportág.

A szervezőbizottság vezetője, Lakatos Róbert emlékeztetett, az első közös rendezésű versenyt 2020-ban tartották volna, ám akkor a koronavírus közbeszólt. Tavaly viszont nagy sikere volt a megmérettetésnek, így a városokkal karöltve ismét motivációval telve rendezik meg az idei bajnokság leghosszabb, igazán embert próbáló eseményét.

Lakatos a zárómondatát a leendő szurkolók, nézők irányába címezte; nyomatékosítva kérte, hogy mindenki komoly odafigyeléssel látogassa a versenyt, nem megfeledkezve arról sem, hogy hőség várható.

A verseny részleteiről a linkre kattintva részletes tájékoztatást kaphatnak.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.