2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

A falunapoké volt a főszerep a hétvégén

2022. július 3. 17:56
Veszprém térségében több helyen is falunapot tartottak vasárnap. Szerencsére a hőség sem vette el az emberek kedvét a mulatságtól.

Többek között Hárskúton, Úrkúton, Sólyon is falunapot rendeztek. Ovádi Péter országgyűlési képviselő mindegyiket tiszteleté tette. Az igazi nyári rendezvényeken a jókedv és a kikapcsolódás került középpontba. 

A második úrkúti fesztivált rendezték meg a falu Sportpályáján. Úrkút polgármestere, Fülöp Zoltánné köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, s úgy fogalmazott, mindenki nyertese egy ilyen fesztiválnak, hiszen a jókedv, a közösségben való lét az első. A program összeállításában is erre törekedtek, az ebéd alatt Bódi Lajos és zenekara működött közre.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is beszédet mondott, melyben elsősorban a köszöneté volt a főszerep. Mint kiemelte, ritka az olyan közösség, ahol ennyire összetartóak az emberek, és ritka, ahol ilyen színvonalasan működik többek között az asszonykórus, a táncegyüttes, a faluvédő egyesület, de rendkívül aktívak a sportban is. Ez mind azt mutatja, hogy egy erős közösség sokra képes. Mindennek az életben tartásához kívánt sok sikert Ovádi Péter.

A nyolcadik falunapjukat rendezték a sólyiak, ahol a reggeli főzőverseny és kézműves foglalkozások után Kaptur József polgármester mondott beszédet. Örömmel tért ki arra, hogy az elszármazottak is hazatérnek az ilyen eseményekre, s arra bíztatta a lakosságot, erre a napra próbálják feledni gondjukat, s legyen a jókedv és a kikapcsolódásé a főszerep. Köszönetet mondott Ovádi Péternek az eddigi támogatásért. Az országgyűlési képviselő erre reagálva úgy fogalmazott, csak jó vezetőknek lehet segítséget nyújtani, Sólyon pedig minden adott ehhez.

Ovádi külön kiemelte a lakosság érdemeit, többek között, hogy mindig eljuttatják a településvezetőknek, hogy mitől lehetne még sikeresebb a falu.

A falunapon közreműködött többek között a Polgár Peti humoros, mulatós műsorával, játszott az Aroma zenekar, és Szente Árpád Csaba is mikrofont ragadott.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Miközben az eddig ismert, kényelmes világunk összeomlóban van, ahelyett hogy kicsit észbe kapnánk, még mindig a gázpedált tapossuk. Pedig nagyon ideje lenne a fékre lépni.
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Hogy került oda? Nem volt egyszerűbb megoldás? Hogy veszett el a realitásérzék? A belvárosi Gizella-udvarban extrém sportolókat megszégyenítő mutatványt próbált végrehajtani egy autós.
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Ünnepélyes keretek között újította meg hétfőn a Pannon Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat együttműködését a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületével, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikummal.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Hétfő délelőtt a Táborállás parkban felállított katonai emlékműnél emlékeztek elhunyt bajtársaikra a helyi repülős és ejtőernyős katonák.