Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

A falunapoké volt a főszerep a hétvégén

2022. július 3. 17:56
Veszprém térségében több helyen is falunapot tartottak vasárnap. Szerencsére a hőség sem vette el az emberek kedvét a mulatságtól.

Többek között Hárskúton, Úrkúton, Sólyon is falunapot rendeztek. Ovádi Péter országgyűlési képviselő mindegyiket tiszteleté tette. Az igazi nyári rendezvényeken a jókedv és a kikapcsolódás került középpontba. 

A második úrkúti fesztivált rendezték meg a falu Sportpályáján. Úrkút polgármestere, Fülöp Zoltánné köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, s úgy fogalmazott, mindenki nyertese egy ilyen fesztiválnak, hiszen a jókedv, a közösségben való lét az első. A program összeállításában is erre törekedtek, az ebéd alatt Bódi Lajos és zenekara működött közre.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is beszédet mondott, melyben elsősorban a köszöneté volt a főszerep. Mint kiemelte, ritka az olyan közösség, ahol ennyire összetartóak az emberek, és ritka, ahol ilyen színvonalasan működik többek között az asszonykórus, a táncegyüttes, a faluvédő egyesület, de rendkívül aktívak a sportban is. Ez mind azt mutatja, hogy egy erős közösség sokra képes. Mindennek az életben tartásához kívánt sok sikert Ovádi Péter.

A nyolcadik falunapjukat rendezték a sólyiak, ahol a reggeli főzőverseny és kézműves foglalkozások után Kaptur József polgármester mondott beszédet. Örömmel tért ki arra, hogy az elszármazottak is hazatérnek az ilyen eseményekre, s arra bíztatta a lakosságot, erre a napra próbálják feledni gondjukat, s legyen a jókedv és a kikapcsolódásé a főszerep. Köszönetet mondott Ovádi Péternek az eddigi támogatásért. Az országgyűlési képviselő erre reagálva úgy fogalmazott, csak jó vezetőknek lehet segítséget nyújtani, Sólyon pedig minden adott ehhez.

Ovádi külön kiemelte a lakosság érdemeit, többek között, hogy mindig eljuttatják a településvezetőknek, hogy mitől lehetne még sikeresebb a falu.

A falunapon közreműködött többek között a Polgár Peti humoros, mulatós műsorával, játszott az Aroma zenekar, és Szente Árpád Csaba is mikrofont ragadott.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.