Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Átvehették diplomájukat a Pannon Egyetem MFTK végzősei

2022. június 29. 16:02
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar szerda délelőtt tartotta diplomaátadóját a B épület aulájában.

Ismét megrendezhették diplomaátadó ünnepélyüket a Pannon Egyetemen. A rendezvényen nem csupán a tavaszi félévben végzettek vehettek részt, hanem a keresztfélévben sikeres záróvizsgázók is átvehették oklevelüket, akik ünnepélye a járvány miatt elmaradt.

A rendezvényen elsőként Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szólalt fel. Beszédében gratulációja mellett útravalóként arra kérte a hallgatókat: továbbra se csupán a humán tudományokra legyenek nyitottak, hanem a megszerzett tudás mellett találják meg azokat a területeket is, amelyekkel színesíthetik, gazdagíthatják világukat!

Markovits Alíz, az Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója is felszólalt. Beszédében többek között a közelgő 2023-as évet is kiemelte, s örömmel számolt be a Pannon Egyetem és az Európa Kulturális Fővárosa program közös projektjeiről, együttműködéséről. Ilyen a már második évadját élő Pannon Kultúrklub, mely a kávéházi beszélgetésekre épít, s a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar szakjait felhasználva találja témáit.

Navracsics Judit, az MFTK dékánja is ünnepi beszédet mondott, melyben az elmúlt év sikereit is kiemelte. Az utóbbi években, az országos tendenciától eltérően, a kar hallgatói létszáma ugrásszerűen megnőtt. Szakmai sikerek közt említette többek között, hogy megjelenhetett a Trianon után: határon innen és túl című kötet, melyet a Társadalomtudományi Intézet két oktatója – András Ferenc és Kalmár Zoltán – szerkesztett. Navracsics Judit büszkén ismertette, hogy Somogyvári Lajos, a kar oktatója lett a VEAB év kutatója a tanévben.

A dékán kifejtette: a karnak számos kiváló eredménye van az EKF-el való együttműködésben, így a Paszta, vagyis a Pannon Színitanoda működése, mely Komáromi Sándor vezetésével több korosztállyal foglalkozik drámapedagógiai eszközökkel.

A hosszas ünnepélyen több mint százötvenen vehették át oklevelüket, ami önmagában jelzi a humán tudományok társadalmi jelenlétét és súlyát.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.