2023. március 25.
//
Irén névnap

Főszerepben az operett

Pénteken kezdődik az ötödik alkalommal megrendezett Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A háromnapos programsorozattal kapcsolatban Oberfrank Pál, a Petőfi színház igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a fesztivál minden évben fejlődik, jövőre pedig, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként különösen nagy dobásra készülnek.

De egyelőre maradjunk a jelenben! Az idei rendezvény péntek délután a Kossuth utcán kezdődik, ahonnan látványos felvonulás indul a Színházkertbe. Itt, a színház előtt rendezik meg a nyitógálát nyolctól, melyen fellép Ferry Seidl német bonviván is. A gála díszvendége Szinetár Miklós lesz, akivel a műsort követően Oberfrank Pál beszélget majd.

A három nap során számos gyerekprogrammal, szakmai beszélgetésekkel, kisebb-nagyobb előadásokkal várják az érdeklődőket a város számos pontján – Oszvald Marikával a Schőnig Cukrászdában, Benkő Péterrel a Historia Malomkertben találkozhatunk.  A színház aulájában Rátonyi Róbert munkásságát bemutató kiállítás nyílt. A program ízeket is kínál: a fesztivál hivatalos süteményét a Schőnig Cukrászda, habzóborát az Etyeki Kúria szolgáltatja.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap.
Több mint háromezer rajz érkezett a felhívásra
Több mint háromezer rajz érkezett a felhívásra
Eredményt hirdettek a Városi Nyilvánosságért Alapítvány által életre hívott Legyen mindenkinek szép a karácsonya rajzpályázaton pénteken. Az általános iskolás gyerekek által készített rajzokat olyanokhoz juttatják majd el, akik egyedül töltik a karácsonyt.
A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
Fiataloknak szóló összművészeti fesztivált szervezett a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a színjátszás mellett a zene, tánc és a képzőművészet is teret kapott. A programok szombaton kezdődtek a színházban és vasárnap folytatódnak több helyszínen is.
Atombunker épül a Játékszínben
Atombunker épül a Játékszínben
Az atomháború ellen épített bunkerben játszódik a Márai Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésében októberben színpadra állítandó kamaradarab, a 80 vödör levegő.
Évadot zárt a Petőfi színház
Évadot zárt a Petőfi színház
Kedden tartották a társulat évadzáró ülését, ahol díjakat is átadtak.