Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém

2022. június 9. 16:10
A sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

Tavaly novemberben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club azóta már birtokba is vette álomszerű, új otthonát. Adódott ugyanakkor a kérdés: milyen sors vár az egykor szebb napokat is látott tornászgyakorlóra?

A választ csütörtökön megkaptuk, amikor is a városvezetők és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) hivatalosan is átadta a felújított épületet, amely immár a helyi küzdősportolók új otthona. A kivitelezést a VESC a Weapon Group SC-vel, és a helyi közüzemű szolgáltatóval együttműködve valósította meg.

A komplexumban rendezett eseményen Szokolik Gergely, a VESC ügyvezetője elmondta, egyesületük a Pannon Egyetemmel karöltve hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mind a hallgatóknak, mind a helyi polgároknak sportolási lehetőségeket biztosíthasson. A szervezetek lépésről lépésre, lelkiismeretesen haladtak a fejlődéssel.

A vezető kiemelte, a vidéki sportszervezeti támogatásoknak köszönhetően immár tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval rendelkeznek. Megtudhattuk, a Weapon Group SC-vel kötött együttműködésük következtében immár az ökölvívás, a birkózás, a grappling, az aikidó és a thai-boksz is megtalálható szakágaik között.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten tartózkodik, mint azt a meglévő infrastruktúra feltételezné. A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban a városvezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a sportágak képviselői méltó körülmények között végezhessék a munkát. 

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) rámutatott, hogy Veszprémben az összefogás ereje mindig is falakat döntött. Az országgyűlési képviselő elmondta, a helyben lévő sportegyesületek összefogása nélkül a beruházás nem jöhetett volna létre; a VESC és Weapon Group SC saját érdekeit háttérbe szorítva együttes erővel hívták életre a megújult küzdősportkomplexumot.

Dobos Gergely és Sipos ReginaDobos Gergely és Sipos Regina

Az eseményen továbbá kiderült, hogy az épületben a Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Dózsa SC sportolói is helyet kapnak majd.

Az átadó küzdősport-bemutatóval zárult: Horváth Ferenc a bokszolókat, Faragó Attila a grappling-szakágot képviselte, míg a VESC – Weapon Grup fiatal reménysége, Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely is bepillantást engedett a thai-boksz rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikk
Sipos Regina bronzérmet szerzett a világkupán
A VESC – Weapon Group fiatal reménysége, Sipos Regina bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett kick-box világkupán.
Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.