Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém

2022. június 9. 16:10
A sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

Tavaly novemberben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club azóta már birtokba is vette álomszerű, új otthonát. Adódott ugyanakkor a kérdés: milyen sors vár az egykor szebb napokat is látott tornászgyakorlóra?

A választ csütörtökön megkaptuk, amikor is a városvezetők és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) hivatalosan is átadta a felújított épületet, amely immár a helyi küzdősportolók új otthona. A kivitelezést a VESC a Weapon Group SC-vel, és a helyi közüzemű szolgáltatóval együttműködve valósította meg.

A komplexumban rendezett eseményen Szokolik Gergely, a VESC ügyvezetője elmondta, egyesületük a Pannon Egyetemmel karöltve hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mind a hallgatóknak, mind a helyi polgároknak sportolási lehetőségeket biztosíthasson. A szervezetek lépésről lépésre, lelkiismeretesen haladtak a fejlődéssel.

A vezető kiemelte, a vidéki sportszervezeti támogatásoknak köszönhetően immár tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval rendelkeznek. Megtudhattuk, a Weapon Group SC-vel kötött együttműködésük következtében immár az ökölvívás, a birkózás, a grappling, az aikidó és a thai-boksz is megtalálható szakágaik között.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten tartózkodik, mint azt a meglévő infrastruktúra feltételezné. A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban a városvezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a sportágak képviselői méltó körülmények között végezhessék a munkát. 

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) rámutatott, hogy Veszprémben az összefogás ereje mindig is falakat döntött. Az országgyűlési képviselő elmondta, a helyben lévő sportegyesületek összefogása nélkül a beruházás nem jöhetett volna létre; a VESC és Weapon Group SC saját érdekeit háttérbe szorítva együttes erővel hívták életre a megújult küzdősportkomplexumot.

Dobos Gergely és Sipos ReginaDobos Gergely és Sipos Regina

Az eseményen továbbá kiderült, hogy az épületben a Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Dózsa SC sportolói is helyet kapnak majd.

Az átadó küzdősport-bemutatóval zárult: Horváth Ferenc a bokszolókat, Faragó Attila a grappling-szakágot képviselte, míg a VESC – Weapon Grup fiatal reménysége, Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely is bepillantást engedett a thai-boksz rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikk
Sipos Regina bronzérmet szerzett a világkupán
A VESC – Weapon Group fiatal reménysége, Sipos Regina bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett kick-box világkupán.
Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen Eltűnt a furcsa installáció a Dimitrovról, hogy felújítva visszatérjen A hét közepén egyszer csak eltűnt a Dimitrov homlokzatáról a jól ismert térplasztika, de csak azért, hogy hamarosan felújítva térjen vissza, közölte az épület átalakítását menedzselő Veszprém 2030 Kft. 2023. október 29. 8:35 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.