Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Keresztény dicsőítő koncertet szerveznek Veszprémben

2022. június 12. 4:00
Július 10-én a Jezsuita-templomban különleges zenei koncertet szerveznek. Az Eucharist Zenekar és Mező Misi közösen azt a célt tűzték ki, hogy a popzenét felhasználva ismertessék meg Isten dicsőítését a nagyközönséggel.

Az Eucharist Zenekar különleges célt tűzött maga elé: Istent dicsőíteni a könnyűzene által. Külföldön ez a fajta imádság igen népszerű és külön zenei műfajként kezelik, míg hazánkban csak bontogatja szárnyait. A „dicsőítő imának” nevezett kommunikációs csatorna az érdek nélküli örömszerzésben fogható meg, ahogy az ezt képviselők mondják. Ezáltal világi zene formájában magasztalhatják Istent a hívők és mutathatják ki szeretetüket iránta.

Mindebbe nem is olyan régen Veszprémben is belekóstolhattak az érdeklődők, amikor a Hittudományi Főiskolán tartottak workshopot, ahol a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel kiegészülve népszerűsítette az Eucharist Zenekar - Gável Gellért, gitárművész, Szabó Balázs, gospelénekes és Gável András, zenész - a dicsőítő zenét. Már akkor is hangsúlyozták, hogy felekezettől függetlenül nagyobb teret szeretnének adni ennek az egyházi zenei műfajának.

Sokan felismerték a mögöttünk álló koronavírus-járvány megpróbáltatásai ellenére – és közepette –, hogy egyedül Istenben bízhatunk, aki soha nem hagy el bennünket. Éppen ezért hatalmas ajándék, hogy korlátozásoktól mentesen találkozhatunk, és közösen, egymást is erősítve dicsérhetjük Istent és emelhetjük fel Jézus Krisztus nevét - vallják a zenészek.

Július 10-én újra egy ilyen lehetőséggel készülnek Veszprémben, ezúttal egy tisztán zenei koncert formájában. A Jezsuita-templomban csendülnek fel a Mező Misivel kiegészült Eucharist együttes dicsőítő énekei.

A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Két, egymás utáni időpontban várják az érdeklődőket. Jelentkezni az alábbi linkeken lehet:

A 17 órakor kezdődő koncertre itt lehet regisztrálni, a 19 órakor kezdődőre pedig ezen a linken.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.