Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

Az egyetemi napokról beszélgettek

2022. április 26. 4:00
Egy asztalhoz ültek a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. munkatársai valamint a Veszprémi Egyetemi Napok (VEN) szervezői és csapatkapitányai, hogy bemutatkozzanak és megismerjék egymás kezdeményezéseit.

Az egyeztetésen a Diákrektori Hivatal részéről Kovács Laura vázolta fel a rendezvényt, ami a fesztiválszerű zenei programok mellett hagyományos elemeket is tartalmaz. Persze a fél évszázados múltra visszatekintő egyetemi napok hagyományai is változtak, fejlődtek az idők során, és minden alkalmat egyedivé tesz a résztvevő csapatok egyedi megközelítése. Idén a versengő felek az űr, a fantasy, a latin-amerikai kultúra és a Disney-rajzfilmek témakörökben kampányolnak.  

Tudós Gábor, az Egyetemi Centrum Kft. vezetője is rámutatott, hogy a hagyományok születése és elhalása természetes folyamat, és az egyetemi napokról évtizedek múltán a jó hangulat, az ott köttetett barátságok és szerelmek emléke marad meg. Az egyetemi napokon legintenzívebben részt vevők, vagyis a csapattagok számára erős kapocs az együtt töltött idő, hiszen ők már hónapok óta dolgoznak a VEN sikerén.

A beszélgetés során a nehézségek is szóba kerültek: mind az Európa Kulturális Fővárosa program, mind a VEN küzd azzal, hogy – bármennyire is nagy projektekről van szó – sokaknál nem tudják átütni az ingerküszöböt. Az egyetemisták arról számoltak be: megdöbbentette őket, hogy nemcsak a városlakók, de az intézmény hallgatói között is sokan vannak, akik nem is hallottak még a rendezvényről. Ezen a következő napokban lesz lehetőségük változtatni: kedd délben a belvároson keresztülvonulva kezdik meg az idei egyetemi napokat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Átadták a Gizella-díjakat Átadták a Gizella-díjakat Szombat este a hét megkoronázásaként a Gizella-díjak átadására is sor került. Idén Kellerné Egresi Zsuzsanna, Lugossy László, valamint a Zonta Club érdemelte ki az elismerést. 2024. május 11. 20:51 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.