Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián

2022. április 19. 10:22
Bajnoki címek mellett dobogós helyezéseket is elértek a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az április elején Budapesten rendezett torna diákolimpiai országos fináléjában. A gyermekeket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel a megmérettetésre.

Április 2-án a fővárosunkban rendezték a torna diákolimpia döntőjét kisiskolások számára. A veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói remek eredményeket értek el a megmérettetésen. A versenyzőket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel: három korcsoportban összesen négy csapat adhatott számot a tudásáról.

Az I. korcsoportban a legfiatalabbak, 1. és 2. osztályos gyermekek versengtek egymással. A csapat ugráson és talajon mutatott be gyakorlatokat jó eredménnyel, hiszen a megszerzett pontoknak köszönhetően végül a harmadik helyen zárt az alakulat.

Fotó: VTCFotó: VTC

A csapat tagjai: Marton Luca Zoé, Pesti Dorina, Schaffer Ivett, Suha Larina Alícia, Perl Blanka. Felkészítő edzőik: Marosvölgyi Olga, Puskás Csabáné.

A II. korcsoporttól kezdődően már három szeren folyt a verseny: ugrás, gerenda és talaj. A nagyszerű versenyzés eredményeként ebben a korozstályban bajnoki címet szerzett a simonyis csapat. Sőt, az egyéni összetett versenyben is három éremmel gazdagodtak a veszprémi lányok: Szalai Tíria és Jurec Dóra első helyen (holtversenyben 27,2 ponttal), míg Berki Noémi (27 ponttal) harmadikként zárt.

Fotó: VTCFotó: VTC

A csapat tagjai: Berki Noémi, Vészi Lara, Jurec Dóra és Szalai Tíria. Felkészítő edzőjük: Árkovits Krisztina.

A III-IV. korcsoportban két alakulat is indult simonyis színekben. Az „A” csapat mezőnyben második helyen végzett mindössze 0,7 ponttal lemaradva a bajnoki címről, míg a „B” csapat a negyedik pozícióban zárt. Mindkét csapat nagyszerűen versenyzett.

Fotó: VTCFotó: VTC

Az „A” csapat tagjai: Garai Zara, Kugler Hanna, Kutasi Hanna, Molnár Dorka, Simon Leila, Schreyer Virág. A „B” csapat tagjai: Kálmán Luca, Kovács Luca, Pálfi Leila. Felkészítő edzőik: Árkovits Krisztina, Marosvölgyi Tamás.

A diákolimpia küzdelmei a következő tanévben folytatódnak.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.