Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Az ukrán Bandura Együttes ad jótékonysági koncertet a Veszprémi Petőfi Színházban

2022. április 11. 13:24 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Ukrajna legrégebbi, évszázados múlttal rendelkező alkotócsoportja, az Ukrajnai National Bandura Band jótékonysági koncerttel turnézik Európában, hogy a háború áldozatainak és az ukrán művészeti élet szereplőinek gyűjtsön támogatást. Április 15-én a Veszprémi Petőfi Színházba is ellátogatnak, ahol koncertet adnak este 6 órától.

A Bandura zenekar saját bevallásuk szerint, leegyszerűsítve, 50 jóképű férfirő, akik egyszerre énekelnek és játszanak bandurán, ezen az ősi ukrán húros hangszeren. A zenészek az ukrán kobzarizmus ősi génjét hordozzák, amely állítólag csak az ő népükre jellemző, egyfajta erős tartást és keménységet adva számukra.  A kórus minden évben versenyt rendez, hogy kiválassza azokat a legméltóbb és legfényesebb személyiségeket, akik továbbra is ápolják ezt az egyedülálló kulturális kincset.

Április 15-én őket lehet megnézni és meghallgatni a Veszprémi Petőfi Színházban, ahol felcsendülnek híres ukrán népdalok, hazafias, a szabadságharcot kifejező művek, valamint kedvelt modern kompozíciók is.

A koncert bevételét a háború áldozatainak és az ukrán művészeti élet szereplőinek megsegítésére fordítják. (Jegyet a Veszprémi Petőfi Színház jegyirodájában lehet váltani.)

Az esemény támogatói: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat, Danubius Hotel Annabella, Oliva Étterem.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.