Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Értelmileg akadályozott tanulóknak rendeztek regionális versenyt Veszprémben

2022. április 1. 12:00
Az életvitellel és kézművességgel kapcsolatos feladatok megoldása mellett sportban és palacsintasütésben is remekelnie kellett a csapatoknak.

Csütörtök délelőtt rendezték a XXXVI. Koncz Dezső Országos Tanulmányi Verseny régiós fordulóját a veszprémi Kozmutza iskolában. A regionális forduló szervezője, Máténé Homoki Tünde pedagógus portálunknak elmondta, a megmérettetésen értelmileg akadályozott 5-8. osztályos tanulók vettek részt három megyéből: Fejérből, Komárom-Esztergomból és Veszprémből. A versenyről a három első csapat jutott be az országos fordulóba, melyet május 27-28-án rendeznek majd Kecskeméten.

A tanulók egy komplex feladatcsomagot kaptak, ahol azt mutathatták be, hol tartanak a mindennapos gyógypedagógiai tevékenység során célul kitűzött szocializációs és kommunikációs feladatok megoldásában.

Mivel az országos döntőt Bács-Kiskun megye megyeszékhelyén rendezik, így a feladatok mindegyik a városhoz kapcsolódott. A fiataloknak a várossal kapcsolatos általános ismereteik mellett arról is tanúbizonyságot kellett tenniük, hogy miképp csomagolnának össze egy nyári kirándulásra, vagy hogy egy kézműves foglalkozás keretében hogyan alkotnák meg Kecskemét címerét. A tornaterem képzeletbeli kalandparkká alakult át, ahol sportfeladatokat kellett teljesíteni. A konyhai feladat ebben az évben palacsintasütés volt, ám itt nem csak az volt a célkitűzés, hogy kecskeméti baracklekvárral töltsék azt meg, hanem a kulturált étkezést, a terítést, és az eltakarítást is be kellett mutatni.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.