Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Mozart története elevenedik meg a Veszprémi Petőfi Színház színpadán

2022. április 1. 4:00
Péntek este mutatják be Michael Kunze és Sylvester Levay musicaljét a Petőfi Színházban, Somogyi Szilárd Nádasdy Kálmán-díjas művész rendezésében.

Somogyi Szilárd már korábban is rendezett a királynék városában, nemrégiben a Titanic című nagyszabású musicalt láthatta a színház közönsége. Mozart történetének színpadi verziója megint csak kimondottan nagyszabásúnak ígérkezik, nagy szereplő gárdával, rengeteg jelmezzel, a színészeknek pedig jelentős mennyiségű gyorsöltözéssel.

A történet alapkérdése, hogy miként lehet felállni kiszolgáltatott helyzetből, és hogyan őrizhetjük meg önmagunkat s elveinket a művészetért? A mű hiteles irodalmi alapanyagból, levelezésből táplálkozik, tanító jellegű alkotás, magyar szerzővel: Sylvester Levay, és az ő Magyarországra adott külön engedélyével mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A címszerepben felváltva láthatjuk Kádár Szabolcs Jánost, valamint Nikita Bragát. Utóbbi kérdésünkre elmesélte, hogyan került a Veszprémi Petőfi Színház társulatába:

„Orosz származású vagyok, tizenhét évesen eljöttem otthonról tanulni, jelenleg a Budapesti Operettszínházban dolgozom, tanulmányaim során pedig Somogyi Szilárd volt az osztályfőnököm, aki a szóban forgó előadást rendezi.

Egyik este otthon üldögéltem, amikor megszólalt a telefonom, és valaki megkérdezte, van-e kedvem szerepelni a Mozartban. Rögtön igent mondtam, de azért félelmeim is voltak, hisz bár megtanultam magyarul és rengeteget gyakoroltam beszédtanárral, bármikor kiszúrhatják, hogy akcentusom van.”

Nikita hozzátette, remekül érzi magát a társulatban, mint mondja, a próbafolyamat alatt rendkívül segítőkészek voltak kollégái, mindenki arra törekedett, hogy a lehető legjobb eredmény szülessen. Kihívás számára, hogy megtalálja azt a pontot, ami még nem sok a nézőnek, ugyanakkor ízléses: „Hiszek abban, hogy ha igaznak látják a játékomat, akkor tetszik majd a közönségnek.”.

Az előadásról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.