Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A kormány finanszírozásával bővülhetett a nemesvámosi sportcsarnok

2022. március 30. 15:24
A nemesvámosi sportcsarnok kondicionáló- és funkcionális teremmel, szaunákkal, valamint szoláriumokkal is gazdagodhatott a kormány által biztosított közel négyszázmilliós pályázati forrásnak köszönhetően. Az elsősorban rekreációt szolgáló részleget szerdán hivatalosan is átadták, amelyet a lakosság az engedélyek megérkezését követően azonnal birtokba vehet.

„A jövő Nemesvámoson épül”

– így kezdte beszédét az országgyűlési képviselő Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a nemesvámosi sportcsarnok bővítményének szerdai átadásán. A politikus kijelentését igazolja, hogy kedden a település határában fekvő balácai római kori villagazdaság megújult védőtető-szerkezetét is átadták, amelyre a kormány félmilliárdos támogatást biztosított.

Ovádi Péter: A jövő Nemesvámoson épül!Ovádi Péter: A jövő Nemesvámoson épül!

Nagyon jó volt az elmúlt négy évben megélni azt, hogy Nemesvámoson szinte havi rendszerességgel jelenthettünk be fejlesztéseket. A helyi polgárok, az egyesületek, a vállalatok és az önkormányzat minden esetben összefogtak, mert előre szerettek volna menni, nem hátra. A sportcsarnok bővítése is bizonyítékul szolgál arra, hogy az álmok Nemesvámoson valósággá válnak. Több fejlesztést tervezünk még, szívből remélem, hogy azokat is együtt tudjuk majd megvalósítani

– fejezte ki reményét Ovádi Péter.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda-szövetség TAO-igazgatója rámutatott, a fejlesztésnek köszönhetően a nemesvámosi sportcsarnok immár hiánytalanná vált: a sportolók mellett a lakosság igényeit is kiszolgálja a létesítmény, nem feledve a község iskolás gyermekeit, akik a testnevelés órák alkalmával is látogathatják majd a csarnokot. A vezető hozzátette, a kormánynak köszönhetően az elmúlt tíz évben több mint húsz csarnok jöhetett létre a kisebb településeken.

A sajtóeseményen kiderült, a bővítmény kondicionáló- és funkcionális teremmel, szaunákkal, valamint szoláriumokkal is gazdagodhatott.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere elmondta, a helyi önkormányzatnak egyetlen forintjába sem került a 350 milliós bővítés, hiszen abból 250 milliót TAO-forráson keresztül, míg további 100 milliót az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából pályázhatott meg.

Sövényházi Balázs és Ovádi Péter között remek az együttműködés Sövényházi Balázs és Ovádi Péter között remek az együttműködés

Sövényházi zárásként külön köszönetet mondott Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek, majd hozzátette:

Nemesvámoson az elmúlt években páratlan együttműködés zajlott a kormány és az önkormányzat között. Mindezt rengeteg beruházás is alátámasztja. A további, töretlen fejlődés éredekében a helyi lakosokat tisztelettel kérem, jól fontolják meg, kire szavaznak április 3-án.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.