Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres évkezdés a veszprémi tornászoknál

2022. március 26. 11:16 // Forrás: VTC
A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei remek teljesítményt nyújtottak a Budapesten rendezett országos csapatbajnokságon.

Március első hétvégéjén megkezdődött a hazai versenyek sora a tornasportban. Az első megmérettetés március 5-én Budapesten várt a II. osztályú tornászokra. A csapatbajnokság első fordulójában a Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei is érdekeltek voltak; serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban is képviselték egyesületük mellett városunkat.

A serdülő csapatok országos mezőnye 13 csapatból állt. A VTC ötfős alakulatát Fejes Boglárka, Kálmán Luca, Kovács Luca, Pálfi Leila és Sikos Luca Panna alkotta. Ebben a korosztályban négy szeren kellett bemutatni kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatokat. A veszprémiek végül a dobogóról öt századdal lemaradva negyedik helyen végeztek, ami az éves versenyt nézve nagyon biztató kezdet.

A serdülő csapat - Fotó: VTCA serdülő csapat - Fotó: VTC

Az egyéni versenyeket tekintve Kovács Luca volt a legeredményesebb a csapatban, aki összetettben negyedikként zárt, talajon pedig diadalt aratott. Utóbbi számban Fejes Boglárka is remekelt, aki nyolcadik lett.

Kovács Luca - Fotó: VTCKovács Luca - Fotó: VTC

Az ifjúsági korcsoportban Schreyer Virág Vivien egyéni sportolóként képviselte a bakonyiakat. Kiváló teljesítményével a 37 fős mezőny 10. helyén végzett összetettben. A korláton hibátlanul bemutatott gyakorlatával a harmadik pozíciót érdemelte ki.

Schreyer Virág - Fotó: VTCSchreyer Virág - Fotó: VTC

A felnőtt korcsoport 23 fős volt, melyben Vörös Virág Csenge egyéni versenyzőként bizonyíthatott a VTC színeiben. A sérülésekből visszatérő sportoló határozott és stabil teljesítménnyel az összetett mezőny 5. helyén végzett 0,7 ponttal lemaradva a dobogóról. Legerősebb száma a talaj volt, amelyben második helyezettként érem kerülhetett a nyakába.

Vörös Virág - Fotó: VTCVörös Virág - Fotó: VTC

A II. osztály megméretettése az őszi szezonban folytatódik. A rendelkezésre álló időben a gyakorlatok csiszolása, az elemek bemutatásának javítása lesz a veszprémi versenyzők és edzők feladata. A tornászok felkészítője Balai Zsanett mellett Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Jung Tibor és Marosvölgyi Tamás volt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.