Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Három bajnoki cím, csapatban második hely

2022. március 23. 13:09 // Forrás: VEDAC
Évről évre előrébb lép a mezei futó magyar bajnokságon a VEDAC csapata, idén már csupán 32 pontra volt az első helytől.

Remekül szerepelt a 114. mezei futó magyar bajnokságon a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) csapata, amely évről, évre lépeget előre és egyre népesebb és eredményesebb futógárdával tud harcba szállni.

Gödöllőn rendezték meg a hagyományos mezei futó magyar bajnokságot, ahol népes mezőny mérte össze tudását, felkészültségét a különböző korosztályokban. A mezei futó ob-n nemcsak egyéniben, hanem csapatban is díjazták a jó teljesítményeket a három legjobb eredmény alapján. A VEDAC ismét a legjobbak között szerepelt a mintegy hatvan fős futó csapatával.

Az U14-es lányoknál Barát Jázmin az 50., Fresli Kinga az 52., Böröcz-Bacher Csenge az 55. helyen végzett, a trió csapatban a 14. helyen zárt.

A serdülőknél Esső Dóra az előkelő 16. helyen végzett, Sinka Lora a 21., Tróbert Boglárka a 24., Bokros Kincső a 29., míg Szekeres Hanna a 46. helyen futott be. Az Esső Dóra, Sinka Lora, Tróbert Boglárka hármas a hetedik helyezést érte el az egyesületek között.

A VEDAC U18-as győztes női csapataA VEDAC U18-as győztes női csapata

Az U18-as ifjúsági korcsoportra 4500 méteres táv várt. Két csapatot is indított a VEDAC, végül az egyéniben hetedik helyezett Szemán Kata, a 14. Engi Lilien és 15. Bognár Emma triója megnyerte a bajnokságot. A 16. Báles Pálma, a 17. Lantai Zóra Lili és a 42. Kovács Jázmin hármasa pedig a negyedik lett.

A juniorok is éremmel térhettek haza. Az U20-as korcsoportban 5000 métert jelöltek ki, amit Szemán Kitti a hatodikként, Tóth Eszter a kilencedikként, míg Arnhoffer Kata a tizenegyedikként teljesített. Ezzel a VEDAC a csapatok között ezüstérmet vehetett át.

Az U23-as utánpótlás korosztályban az egyesületek versenyét a VEDAC nyerte meg. Egyéniben Mérő Dominika a negyedik, Bálint Laura a hetedik, Lantai Anna Boróka a tizedik helyen ért célba az 5000 méteres távon.

Abszolút nőiben Mérő Dominika eredménye a 13., Szemán Kittié a 20., Bálint Lauráé a 23., Tóth Eszteré a 29., Arnhoffer Katáé a 36., Lantai Annáé a 39. helyhez volt elég. Az első hármas így csapatban az ötödik, utóbbi három pedig a tizedik pozíciót szerezte meg.

A fiú gyermek U14-es kategória is veszprémi győzelmet hozott: Mireider Gergő mindenkit maga mögé utasított, Paksi Adrián ötödikként, Csima Alex kilencedikként futott be a célba. Ezzel a trió ezüstérmet kapott az egyletek között. Ugyanitt Varga Áron a 23., Szücs Kenéz a 49., Búzás Csaba Csongor az 55. helyen zárt. Csapatban a VEDAC „B” így a tizenegyedik lett. A VEDAC „C”-t a 61. helyezett Szücs Huba, a 82. Németh Pál, a 86. Szerencsés Hunor alkotta, ők a 20. helyen végeztek.

A serdülőknél az egyesületi rangsorban a VEDAC az ötödik helyet érdemelte ki, azzal, hogy Eichberger Máté a 16., Fischer-Kovács Milán a 22., Szigeti Máté a 44. lett. Till Erik egyéniben a 45., Kövesi Dávid a 46. helyen ért célba.

Az U18-as ifjúsági korosztály 6000 méteren bizonyíthatott. Mivel a mezőny első felében zártak a VEDAC képviselői, ezért csapatban ezüstérem jutott. Lents Barnabás a 12., Bálint Gergő a 13., Barát Miklós a 17. helyezést érte el. Blaskó Benedek a 33. helyen futott be a célba.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. ma 13:39 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.