Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
20°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
20°C

Hegedűs Barbara: nyugati példák mutatják, hogy lobbicsoportok fókuszálnak a gyermekek összezavarására

2022. március 18. 11:33
Már rég nem az elfogadásról van szó, hanem a gyermekek összezavarásáról, átalakításáról és megnyomorításáról, ezért reagálnunk kell- mondta Hegedűs Barbara alpolgármester a gyermekvédelmi népszavazás kapcsán pénteken Veszprémben.

Április 3-án nem csak országgyűlési választások lesznek, hanem gyermekeink jövőjéről is dönthetünk- mondta Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) alpolgármester sajótájékoztató keretében péntek délelőtt a gyermekvédelmi népszavazás kapcsán.

Mint kiemelte, a kormány a családra erőforrásként, értékként és a jövő zálogaként tekint, ezért támogatja politikájával őket 2010 óta. - A CSOK, az SZJA visszatérítés, az adómentesség, a fiatal házasok támogatása, mind fontos eszközök a családok megerősítésében, de – mint hozzátette - a destruktív törekvésekkel szemben van, amikor a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket.

Hegedűs szerint felmerülhet a kérdés, hogy miért kell törvényt hozni, majd népszavazást tartani arról, hogy nem lehet LMBTQ érzékenyítést tartani a gyerekeknek. Úgy látja, nyugati példák bizonyítják, hogy vannak olyan lobbicsoportok, amelyek kifejezetten a gyerekekre fókuszálnak és kétgyermekes anyaként azt gondolja, erre reagálni kell.

Hegedűs Barbara alpolgármester a 2022. március 18-án tartott sajtótájékoztatón Veszprémben.Hegedűs Barbara alpolgármester a 2022. március 18-án tartott sajtótájékoztatón Veszprémben.

- Már rég nem az elfogadásról van szó, hanem a gyerekek összezavarásáról, átalakításáról, megnyomorításáról. A nyugati kulturális baloldal úgy támadja a hagyományos családmodellt, hogy a család fogalmát igyekszik erodálni. Ennek legfőbb eszköze az úgynevezett LMBTQ-lobbi és a genderpropaganda. Ők gyakran kifejezetten gyermekeinket veszik célba-hangsúlyozta. A kormány úgy gondolja, hogy a gyermekek neveléséről Magyarországon nem a brüsszeli elitnek és a lobbicsoportoknak, hanem a szülőknek kell dönteniük, ezért tart 15 nap múlva népszavazást.

-Szerencsére nálunk még nem a mindennapok része a genderlobbi megjelenése a gyermekek között, de Nyugaton már több országban kikerült a szülők felügyelete alól a gyermekeik nevelése, felvilágosítása. Mi még dönthetünk arról, hogy milyen jövőjük legyen a gyermekeinknek- mondta, majd hozzátette: a Fidesz-KDNP véleménye az, hogy gyermekeink nevelése, ideértve a szexuális nevelés kérdését is, a szülők felügyeletével valósulhat meg. A párt szerint a szülők kizárólagos joga kell, hogy kegyen, hogyan nevelik saját gyermekeiket.

Az alpolgármester szerint nem hagyhatjuk, hogy a liberális ideológiát valló divatos mozgalmak önhatalmúlag a saját képükre formálják a világot. -Az egyre bizonytalanabbá váló világban a gyermekeknek biztos fogódzókra van szükségük, nem az elbizonytalanodás erősítésére, saját maguk megkérdőjelezésére, és ezért fontos, hogy az április 3-i népszavazáson minél többen éljünk demokratikus jogunkkal, és mondjuk el véleményünket.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Hagyomány és modernitás a Mediterráneumban Hagyomány és modernitás a Mediterráneumban Az MTA-VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottsága és a Mediterrán Világ Társadalomtudományi Folyóirat Szerkesztősége huszonkettedik alkalommal rendezte meg az eseményt hétfőn, ráadásul egyre többen és többen csatlakoznak a műhelyhez. 2024. június 18. 12:55 'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 'A választások tétje Veszprém töretlen fejlődése' 2002-ben nem várt vereséget szenvedett a Fidesz, amikor 0,7 százalékkal kaptak ki az MSZP-től, valamint az SZDSZ-től. Ekkor új értékek mentén kellett átszervezni Veszprémet is, így vállalta el dr. Navracsics Tibor a Fidesz veszprémi csoportjának elnökségét, és ehhez a feladathoz kérte Porga Gyula segítségét. Ahogy a közigazgatási- és területfejlesztési miniszter elmondta a hétfői lakóssági fórumon: ,,Porga Gyulával elkezdtük a lassú építkezést, amiben voltak mesterfogások is, mint például Ovádi Péter, és voltak óriási balfogások, mint Kész Zoltán”.   2024. május 28. 19:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.