Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kortársaikért dolgoznak szabadidejükben a diákönkormányzatos fiatalok

2022. március 9. 16:00
Szerdán tartotta tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat.

A Vediök elnökségét kétévente újítják meg, az ernyőszervezet közgyűlésén az iskolai diákönkormányzatok küldöttei szavazhattak a vezetőségről. 

A megjelenteket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte, aki felelevenítette: politikai karrierje kezdetén gyakran mondták neki, hogy nem elég érett még a véleménynyilvánításhoz. Ő ezzel akkor és most sem ért egyet: mint kifejtette, az embereket nem az életkoruk, hanem tettei, eredményei alapján kell megítélni. A jelenlévőket is arra ösztönözte, hogy vegyenek részt, mondjanak véleményt, mert övék a jövő, ők alakítják. Hozzátette: a városi diákönkormányzat tagjai egy közösséget képviselnek, ami nagy felelősség, de egyben nagy lehetőség is.

 

A vediökös fiatalok a szabadidejüket áldozzák arra, hogy diáktársaiknak segítsenek, az ő érdekeiket képviseljék – mutatott rá Hegedűs Barbara alpolgármester. Kifejtette: a Vediök aktívan működik, számos ötlettel keresik meg a városvezetést, akik igyekeznek ezek megvalósulását segíteni. Szoros volt az együttműködés akkor is, amikor az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázaton dolgoztak, és bár a megtisztelő címet végül nem Veszprém nyerte el, sikerült olyan hosszútávú célokat megfogalmazni, amelyek megvalósítása az előttünk álló évek feladata lesz.

Kovács Örs leköszönő elnök röviden összegezte az elmúlt két év eredményeit. A pandémia miatt jelentősen szűkültek a lehetőségek, de így is számos programot tudtak megvalósítani. A lezárások idején online játékversenyt szerveztek, tavaly nyáron beatbox találkozót rendeztek a Kossuth utcán. Novemberben ifjúsági bálba invitálták a fiatalokat, az idei évet pedig fenntarthatósági workshoppal kezdték, ahol a vegán életmóddal, a zero waste szemlélettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Vediök részt vesz a Veszprém Generation projektben is, ennek keretében a Völgyikút parkban szeretnének egy szabadtéri találkozópontot létrehozni. 

A jelenlévő diákok megválasztották a Vediök új elnökségét is. Továbbra is Kovács Örs (Ipari Technikum) vezetheti a városi diákönkormányzatot, munkáját Lakatos Janka (Lovassy László Gimnázium) társelnök segíti.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.