Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
1°C

Kortársaikért dolgoznak szabadidejükben a diákönkormányzatos fiatalok

2022. március 9. 16:00
Szerdán tartotta tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat.

A Vediök elnökségét kétévente újítják meg, az ernyőszervezet közgyűlésén az iskolai diákönkormányzatok küldöttei szavazhattak a vezetőségről. 

A megjelenteket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte, aki felelevenítette: politikai karrierje kezdetén gyakran mondták neki, hogy nem elég érett még a véleménynyilvánításhoz. Ő ezzel akkor és most sem ért egyet: mint kifejtette, az embereket nem az életkoruk, hanem tettei, eredményei alapján kell megítélni. A jelenlévőket is arra ösztönözte, hogy vegyenek részt, mondjanak véleményt, mert övék a jövő, ők alakítják. Hozzátette: a városi diákönkormányzat tagjai egy közösséget képviselnek, ami nagy felelősség, de egyben nagy lehetőség is.

 

A vediökös fiatalok a szabadidejüket áldozzák arra, hogy diáktársaiknak segítsenek, az ő érdekeiket képviseljék – mutatott rá Hegedűs Barbara alpolgármester. Kifejtette: a Vediök aktívan működik, számos ötlettel keresik meg a városvezetést, akik igyekeznek ezek megvalósulását segíteni. Szoros volt az együttműködés akkor is, amikor az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázaton dolgoztak, és bár a megtisztelő címet végül nem Veszprém nyerte el, sikerült olyan hosszútávú célokat megfogalmazni, amelyek megvalósítása az előttünk álló évek feladata lesz.

Kovács Örs leköszönő elnök röviden összegezte az elmúlt két év eredményeit. A pandémia miatt jelentősen szűkültek a lehetőségek, de így is számos programot tudtak megvalósítani. A lezárások idején online játékversenyt szerveztek, tavaly nyáron beatbox találkozót rendeztek a Kossuth utcán. Novemberben ifjúsági bálba invitálták a fiatalokat, az idei évet pedig fenntarthatósági workshoppal kezdték, ahol a vegán életmóddal, a zero waste szemlélettel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Vediök részt vesz a Veszprém Generation projektben is, ennek keretében a Völgyikút parkban szeretnének egy szabadtéri találkozópontot létrehozni. 

A jelenlévő diákok megválasztották a Vediök új elnökségét is. Továbbra is Kovács Örs (Ipari Technikum) vezetheti a városi diákönkormányzatot, munkáját Lakatos Janka (Lovassy László Gimnázium) társelnök segíti.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. tegnap 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. tegnap 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   tegnap 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.