Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Gyurcsánnyal fórumozott közösen Csonka Balázs Veszprémben

2022. március 9. 10:50
A volt miniszterelnök, a DK elnöke Csonka Balázzsal tartott közös választási fórumot Veszprémben kedd délután a Kossuth utcán. A felszólalásokban konkrétan Veszprémet érintő választási programpontok nem hangoztak el, de Gyurcsány Ferenc többször is Csonka Balázs támogatására buzdította a közönséget.

Egy évvel ezelőtt még sokan arra számítottak volna, ha a DK elnöke Veszprémbe látogat a választási kampány során közös fórumot tartani a párt jelöltjével, akkor Gyurcsány Ferenc mellett Katanics Sándor állt volna. A Gyurcsány-párt azonban még az őszi előválasztást megelőzően kikosarazta a helyi keménymagjának számító politikust és beállt egy ismeretlen ügyvéd, Csonka Balázs mögé, aki Katanicshoz képest kevésbé beágyazott a helyi közéletben és sokkal tapasztalatlanabb a politikában is.

Csonkának mégis sikerült megnyernie az előválasztást az MSZP-s Mesterházy Attilával szemben, az utóbbi napokban pedig már nyilvános szerepléseket is vállal, amire az előválasztási győzelem óta még nem volt példa.

Ezek sorába tartozik a kedd délután tartott lakossági fórum is a Kossuth utcán, amelyen maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is megjelent. Az ex-miniszterelnököt Csonka konferálta fel, aki mielőtt megtapsoltatta Gyurcsány Ferencet, néhány mondatban köszöntötte az egybegyűlteket. Habár konkrét helyi vonatkozású programelemet nem hallhatott a közönség, Csonka felsorolta általánosan többek közt a nyugdíjakat, az egészségügy helyzetét, az oktatást, valamint a vidékfejlesztést, amelyekre elmondása szerint a közös ellenzéknek mind van megoldása.

A rövid felvezetés után Gyurcsány Ferenc tartott beszédet, aki azzal kezdte mondandóját,

ha ő veszprémi lenne, biztosan Csonka Balázsra szavazna.

Kiemelte, hogy Csonkával többségben lenne az a politika, amit ők képviselnek az ellenzéki oldalon.

Az ex-kormányfő gondolatmenetei közt többször megtapsoltatta Csonkát, miközben arról beszélt a nyilvános lakossági fórumon, hogy Magyarországon vissza kell adni az embereknek a közélet szabadságát, valamint, hogy a sokszínűség erőt ad a nemzetnek, ezért ők ezt a politikát képviselik.

Bár Veszprémre és a térségre vonatkozó tervek Gyurcsány Ferenctől sem hangzottak el, az előadás során több anekdótát is meghallgathattak az érdeklődők a Gyurcsány-család mindennapjairól és Dobrev Kláráról (Gyurcsány Ferenc felesége, a DK korábbi miniszterelnök-jelöltje – a szerk.) a tőle megszokott stílusban.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.