2022. október 3.
//
Helga névnap

És Ön hogyan értékesítene egy Alfa Romeot?

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Tímár László Esettanulmányi Versenyt, ahol a hallgatók az Alfa magyarországi piacának építésével kapcsolatban oszthatták meg ötleteiket.

A megmérettetésen résztvevő kilenc veszprémi és négy meghívott – budapesti, kolozsvári, miskolci és debreceni – csapatnak ezúttal a Stellantis számára kellett előállniuk olyan ötletekkel, amelyek segíthetik a céget az Alfa Romeo gépjármű márka magyarországi forgalmazásával kapcsolatos stratégiájának kialakításában.

A vendég csapatoknak elsősorban makro szinten kellett megközelíteniük a problémát, azaz hogy az autóipari kihívásait, a megváltozott fogyasztói szokásokat figyelembe véve hogyan, milyen üzenettel érdemes megjelennie a brandnek a piacon, milyen üzleti eredmény várható az Alfa magyarországi forgalmazása során. Ezzel szemben a veszprémi hallgatóktól arra a kérdésre kereste a választ a cég, hogyan értékesítenék az Alfa három jelenlegi modelljét, milyen csatornák javasolnának ehhez, amelyek a mostani és a jövő potenciális vásárlói számára is elfogadhatóak.

Csizmadia Tibor, Fehérvölgyi BeátaCsizmadia Tibor, Fehérvölgyi Beáta

Gasparetz András, az esettanulmányi verseny „lelkiismerete” és Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja szerint mára az egyetem és a cégek is rájöttek, hogy szükségük van egymásra. Az esettanulmányi verseny egy olyan win-win-win szituációt teremt, ahol mindenki nyer: a hallgatók tapasztalatot szereznek és fejlesztik kompetenciáikat, a Pannon Egyetem oktatói bizonyíthatják, hogy amiről a kurzusokon beszélnek, nem csak pusztába kiáltott szó, hanem gyakorlati haszna van, a cégek pedig felmérhetik a jövő munkaerőinek számító egyetemisták tudását – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján.

Dr. Csizmadia Tibor, a Tímár László Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szentesi Balázs, a verseny főszervezője arról beszéltek, hogyan képes a megmérettetés összehozni a már említett szereplők mellett a korábbi résztvevőket, alumni tagokat is. A versenyen résztvevők egyrészt új ötletekkel, megközelítésekkel tudnak szolgálni az esetadóknak, ugyanakkor maguk is megfertőződnek a verseny szellemiségével, és később már akár a cégek munkatársaiként visszatérnek, hogy tapasztalataikkal építsék azt.

Krupp Tünde, Gasparetz András, Szentes BalázsKrupp Tünde, Gasparetz András, Szentes Balázs

A verseny sikerességét mutatja egyébként az évről évre visszatérő szponzorok és a támogatók növekvők száma is. Utóbbiak között idén ott volt Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo Magyarország nagykövete, aki úgy fogalmazott, nagyon hisz a fiatalokban, akik más szemmel tudják nézni a világot, s biztos benne, fontos szerepük lesz abban is, hogy a márka hosszú éveket éljen meg hazánkban. Krupp Tünde, a Stellantis vállalat regionális marketing vezetője szerint a versenyeredménytől függetlenül is már most több olyan ötlettel találkoztak, amelyek felkeltették az érdeklődésüket és szívesen felhasználnák a cég jövőjével kapcsolatban.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.