2023. január 28.
//
Károly, névnap

A Pannon Várszínház bemutatta a közelgő Tavaszi Fesztivál programját

Szerda délelőtt a Hangvilla kávézójában tartották a Tavaszi Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót. Az esemény időpontja március 12. és 13., valamint 19. és 20.

A Pannon Várszínház immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált, melynek programját úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a neki való előadást. Idén a közönség a teátrum három saját produkciója mellett két vendégelőadást is megtekinthet, foglalta össze Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. Hozzátette, az idei év az EKF2023 előkészítő éve, így a fesztivál üzenetével, értékrendjével az EKF szellemiségét is képviseli.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A színház saját előadásai közül a Virágot Algernonnak című nagysikerű darabot tűzi repertoárra, illetve a szintén hatalmas sikert felmutató A Pál utcai fiúk zenés darabot, melyről az igazgató Vándorfi úgy fogalmazott, nem követi szorosan a musical általános szabályait. A harmadik Pannon Várszínház darab Szigligeti Ede Liliomfija, melyet Szelle Dávid rendezett.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A két vendégelőadás közül a Veres 1 Színház Ne most, drágám! című komédiát láthatja a veszprémi közönség: „A történet középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak....”, izgalmas bonyodalmakat ígér tehát a darab. A főbb szerepekben Fekete Linda, Csonka András és Mihályfi Balázs látható. A Veres 1 Színház igazgatója, Venyige Sándor is részt vett a sajtótájékoztatón, aki örömmel vette a Pannon Várszínház meghívását, ahogy egyébként a veszprémi teátrum is gyakori vendége a Veres 1 Színháznak nyaranta a Mézesvölgyi Nagyszínpadon.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A másik vendégelőadás Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble Kálmán-nap című darabja lesz, mely Hajdu Szabolcs készülő filmjének eredeti színpadi változata. Az előadás után a Hangvilla kávézójában egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol a rendező Hajdu Szabolcs mesél.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A sajtótájékoztató utolsó felszólalója Varga Richárd volt, a Veszprém EKF 2023 kulturális projektmenedzsere, aki egyfajta ünnepként tekint a fesztiválra, s örömmel állt az EKF képviseletében a rendezvény mellé. 

Szabó Eszter

További cikkek

Szavak nélkül is szórakoztat
Szavak nélkül is szórakoztat
Rendhagyó produkcióval készül a magyar kultúra napjára a Kabóca Bábszínház.
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap.
„Nem vagyok az a típus, aki mindenhová bekopogtat”
„Nem vagyok az a típus, aki mindenhová bekopogtat”
Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház művésze nemrégiben vehette át a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat. Többek között ez adta az apropót, hogy leüljünk vele beszélgetni. No meg az, hogy már régi tervünk. Meghatározó és emlékezetes alakításaival Veszprém a szívébe zárta. Délvidékről származik, a délszláv háború miatt hagyta el hazáját. Ma már a királynék városa az otthona, ahogy a művésznő is mondta, mostanra többet élt itt, mint Délvidéken…
A Petőfi-drámatöredékből írt Karaffa című darab olvasópróbáját tartották a Pannon Várszínházban
A Petőfi-drámatöredékből írt Karaffa című darab olvasópróbáját tartották a Pannon Várszínházban
Megkezdődtek a próbái a Karaffa című Petőfi-drámának a veszprémi Pannon Várszínházban pénteken. A drámatöredék befejezésére kiírt pályázat nyerteseinek egyike Szálinger Balázs író, akinek művét jövő februárban mutatja be a társulat.
A szerelem fáj, de a szerelem fel is emel
A szerelem fáj, de a szerelem fel is emel
December 16-án mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre operettjét, a Viktóriát.