Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

A Pannon Várszínház bemutatta a közelgő Tavaszi Fesztivál programját

2022. március 4. 13:00
Szerda délelőtt a Hangvilla kávézójában tartották a Tavaszi Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót. Az esemény időpontja március 12. és 13., valamint 19. és 20.

A Pannon Várszínház immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált, melynek programját úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a neki való előadást. Idén a közönség a teátrum három saját produkciója mellett két vendégelőadást is megtekinthet, foglalta össze Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. Hozzátette, az idei év az EKF2023 előkészítő éve, így a fesztivál üzenetével, értékrendjével az EKF szellemiségét is képviseli.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A színház saját előadásai közül a Virágot Algernonnak című nagysikerű darabot tűzi repertoárra, illetve a szintén hatalmas sikert felmutató A Pál utcai fiúk zenés darabot, melyről az igazgató Vándorfi úgy fogalmazott, nem követi szorosan a musical általános szabályait. A harmadik Pannon Várszínház darab Szigligeti Ede Liliomfija, melyet Szelle Dávid rendezett.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A két vendégelőadás közül a Veres 1 Színház Ne most, drágám! című komédiát láthatja a veszprémi közönség: „A történet középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak....”, izgalmas bonyodalmakat ígér tehát a darab. A főbb szerepekben Fekete Linda, Csonka András és Mihályfi Balázs látható. A Veres 1 Színház igazgatója, Venyige Sándor is részt vett a sajtótájékoztatón, aki örömmel vette a Pannon Várszínház meghívását, ahogy egyébként a veszprémi teátrum is gyakori vendége a Veres 1 Színháznak nyaranta a Mézesvölgyi Nagyszínpadon.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A másik vendégelőadás Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble Kálmán-nap című darabja lesz, mely Hajdu Szabolcs készülő filmjének eredeti színpadi változata. Az előadás után a Hangvilla kávézójában egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol a rendező Hajdu Szabolcs mesél.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A sajtótájékoztató utolsó felszólalója Varga Richárd volt, a Veszprém EKF 2023 kulturális projektmenedzsere, aki egyfajta ünnepként tekint a fesztiválra, s örömmel állt az EKF képviseletében a rendezvény mellé. 

Szabó Eszter
további cikkek
Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   tegnap 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21 Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek. 2024. május 27. 21:47 Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Görbe Nóra: Eddig csak kifelé éltem, most szinte csak befelé figyelek Bizonyára sokan emlékeznek a népszerű magyar televíziós filmsorozatra, a Lindára, ami az 1980-as években futott, és azonnal hatalmas sikert aratott. A címszereplő Görbe Nóra megkeresésünkre visszaidézte a legendás korszakot, de mesélt arról is, milyen mértékben bélyegezte meg a szerep, s hogyan élte meg a sorozat sikerének társadalmi hatásait. Görbe Nóra ma nagy utazó, ahogy megtudtuk, még az sem kizárt, hogy idén ősszel a tengeren túlra költözik, noha megtapasztalta, a távolban sem minden fényes és felhőtlen. 2024. május 18. 22:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.