Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
0°C

A Pannon Várszínház bemutatta a közelgő Tavaszi Fesztivál programját

2022. március 4. 13:00
Szerda délelőtt a Hangvilla kávézójában tartották a Tavaszi Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót. Az esemény időpontja március 12. és 13., valamint 19. és 20.

A Pannon Várszínház immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg a Tavaszi Fesztivált, melynek programját úgy alakították ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a neki való előadást. Idén a közönség a teátrum három saját produkciója mellett két vendégelőadást is megtekinthet, foglalta össze Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. Hozzátette, az idei év az EKF2023 előkészítő éve, így a fesztivál üzenetével, értékrendjével az EKF szellemiségét is képviseli.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A színház saját előadásai közül a Virágot Algernonnak című nagysikerű darabot tűzi repertoárra, illetve a szintén hatalmas sikert felmutató A Pál utcai fiúk zenés darabot, melyről az igazgató Vándorfi úgy fogalmazott, nem követi szorosan a musical általános szabályait. A harmadik Pannon Várszínház darab Szigligeti Ede Liliomfija, melyet Szelle Dávid rendezett.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A két vendégelőadás közül a Veres 1 Színház Ne most, drágám! című komédiát láthatja a veszprémi közönség: „A történet középpontjában szeretők, nercbundák, illetve hiányosan öltözött nők állnak....”, izgalmas bonyodalmakat ígér tehát a darab. A főbb szerepekben Fekete Linda, Csonka András és Mihályfi Balázs látható. A Veres 1 Színház igazgatója, Venyige Sándor is részt vett a sajtótájékoztatón, aki örömmel vette a Pannon Várszínház meghívását, ahogy egyébként a veszprémi teátrum is gyakori vendége a Veres 1 Színháznak nyaranta a Mézesvölgyi Nagyszínpadon.

Kép: Veres 1 SzínházKép: Veres 1 Színház

A másik vendégelőadás Hajdu Szabolcs és a Látókép Ensemble Kálmán-nap című darabja lesz, mely Hajdu Szabolcs készülő filmjének eredeti színpadi változata. Az előadás után a Hangvilla kávézójában egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, ahol a rendező Hajdu Szabolcs mesél.

Kép: Pannon VárszínházKép: Pannon Várszínház

A sajtótájékoztató utolsó felszólalója Varga Richárd volt, a Veszprém EKF 2023 kulturális projektmenedzsere, aki egyfajta ünnepként tekint a fesztiválra, s örömmel állt az EKF képviseletében a rendezvény mellé. 

Szabó Eszter
további cikkek
Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. tegnap 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07 A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza Október huszonnegyedikén a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadásnak, amely egy speciális utazásra invitálja a közönséget.  2023. október 19. 22:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.