2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Állandó mentőállomás lesz Révfülöpön

Új mentőállomást alakítanak ki Révfülöpön kormányzati támogatással - jelentette be Navracsics Tibor, a Veszprém megyei 3-as választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje csütörtökön a Balaton-parti településen, írja a Hírhíd. A fejlesztés egy régóta nagyon várt helyi igényre ad választ.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, a Balaton nyugati medencéjébe az itt élők mellett az ország számos térségéből látogatnak nyaralni, kikapcsolódni, dolgozni. Eddig Balatonfüred és Keszthely között állandó mentőállomás nem volt, csak szezonálisan működött mentőpont.

Hangsúlyozta, a hagyományos értelemben vett szezonon kívül is egyre többen járnak már a térségbe, sőt, részben a koronavírus-járvány miatt többen költöztek nagyvárosokból is a Káli-medencébe.

A mostani mérföldkőnek tekinthető fejlesztésben először a kormány bruttó 63,5 millió forintos támogatásával egy ideiglenes állomást alakítanak ki a révfülöpi közösségi házban, itt várhatóan már idén nyáron elkezdi egész éves munkáját a mentőszolgálat.

Ezzel párhuzamosan az Emberi Erőforrások Minisztréiuma elkezdi a tervezési és közbeszerzési eljárásokat az új, modern mentállomás kialakításával kapcsolatban, ami ugyanezen a helyszínen, a település központjában lévő közösségi ház mellett épül majd fel.

Mindenkinek az az érdeke, hogy minél hamarabb és minél közelebbről érkezzen a segítség - fogalmazott Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Elmondta, a mentőszolgálat adataiból is látszik, hogy a térségben nem csak a nyári időszakban kell megerősíteni a mentést.

Tájékoztatása szerint Veszprém megyében a mentők tavaly 48 ezer feladatot láttak el, emellett további mintegy 56 ezer koronavírus-mintavételt végeztek több ezer kilométert megtéve.

A révfülöpi egyébként a 257. állandó mentőállomás lesz az országban, ezzel is tovább növelve a lefedettséget.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere, a térség településvezetői nevében üdvözölte a beruházást, amely a biztonságot és a biztonságérzetet is növeli a Káli-medencében. Kiemelte: a végleges mentőállomás megépüléséig önkormányzati ingatlanon működhet az ideiglenes mentőállomás, ahol kulturált szálláshelyet és telephelyet alakítanak ki a mentődolgozók számára.

A polgármester közölte: Révfülöp képviselő-testülete hétfőn szándéknyilatkozattal erősítette meg a mentőállomás létesítésének támogatását.

A sajtótájékoztatón több Káli-medencei település - köztük Ábrahámhegy, Balatonhenye, Káptalantóti, Kékkút, Kővágóörs, Mindszentkálla, Salföld és Szentbékkálla - polgármestere is megjelent.

vehir.hu

További cikkek

Főorvos és vezető asszisztens kapta a Csolnoky-emlékérmet
Főorvos és vezető asszisztens kapta a Csolnoky-emlékérmet
Dr. Cselik Zsolt és Váradi Beáta munkásságát ismerte el emlékéremmel a Csolnoky Emlékbizottság. A díjakat szerdán adták át a bizottság ülésén, a vármegyei kórházban.
A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben
A Triton Life az ország legjobban fejlődő magánegészségügyi központja nyitott új központot Veszprémben
Megnyitott a Triton Life magánegészségügyi központ veszprémi diagnosztikai centrumja. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozásnak ez a hetedik vidéki központja, hosszú távon pedig régiós szerepvállalásra készülnek. Alapelvüket úgy fogalmazták meg a pénteki megnyitón, mint hogy „a beteg érdeke mindenek felett”.
A menstruációs szegénység ellen tenne az LMP
A menstruációs szegénység ellen tenne az LMP
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője Bakos Bernadett országgyűlési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót szerda délelőtt.
Ápolókat díjaztak a Csolnoky Ferenc Kórházban
Ápolókat díjaztak a Csolnoky Ferenc Kórházban
Csütörtök délelőtt az ápolók napja alkalmából köszönték meg az ápolók áldozatos munkáját.
Az egészségügybe csábítanák a fiatalokat
Az egészségügybe csábítanák a fiatalokat
Egészségügyi pályaorientációs napon fogadtak általános és középiskolás fiatalokat a Csolnoky Ferenc Kórházban szerdán.