Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gattyán György pártja is indít jelöltet Veszprémben

2022. február 17. 10:01
Az ismert vállalkozó pártja, a Megoldás Mozgalom Simor Istvánt indítja Veszprém megye 1. sz. választókerületében az áprilisi országgyűlési választáson. A jelölt bemutatkozásában azt írta, azért fog dolgozni, hogy a nemzet a múltját elengedve önmagára találjon.

Új formációként lépett a politikai színtérre Gattyán György pártja még a tavalyi évben. A milliárdos vállalkozó által alapított Megoldás Mozgalom elsősorban a digitalizáció fejlesztését tűzte a zászlajára, ahogy Gattyán nyilatkozott erről: "Különösen fontosnak tartjuk a digitalizációt a cselekvő, kiegyensúlyozott, európaiságára büszke Magyarország felépítésében."

A párt a napokban jelentette be, hogy mind a 106 választókörzetben indítanak jelöltet, Veszprém és térségében Simor Istvánt. A jelölt bemutatkozásában azt írja magáról: "Hiszek abban, hogy kézzelfogható megoldásokra van ma szükség Magyarországon, amelyekkel nem csak egyszerűbbé, hanem kellemesebbé is tehetjük az emberek mindennapjait. (...) Az innováció, folyamatos előrehaladás célját fejben tartva fogom a veszprémiek akaratát az Országgyűlés előtt megtestesíteni, és töretlenül azon fogok dolgozni, hogy nemzetünk a múltat elengedve újra önmagára találjon."

Az viszont még nem biztos, hogy Simor István neve is ott lesz a szavazólapon április 3-án, ugyanis a hivatalos induláshoz 500 érvényes támogatói aláírásra is szüksége lesz a jelölteknek. Veszprémben eddig Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) és Csonka Balázs (ellenzéki összefogás) adták le az aláíróíveket, ezek feldolgozása folyamatban van.

Rajtuk kívül még Kovács Rajmund (Reformerek) és Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk Mozgalom) jelezték indulásukat Veszprémben.

Szintén nem biztos még az sem, hogy a Megoldás Mozgalom országos listát tud majd állítani, hiszen ehhez a 106 választókerület közül legalább 71-ben kell egyéni jelöltet indítania, viszont azáltal, hogy mindenhol sikerült kiállítani egy embert jelöltaspiránsként, lényegesen közelebb kerültek ehhez a célhoz.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.