Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összegezték a képzési program eredményeit

2022. január 28. 11:15 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Online projektzáró konferenciát tartottak a Veszprém Megyei Kormányhivatalban.

Online projektzáró konferencián összegezték a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 azonosító számú projekt eredményeit a Veszprém Megyei Kormányhivatalban. A képzési programnak köszönhetően az országosan működő 20 kormányhivatal több mint 33 000 kormánytisztviselőjének sikeres szakmai képzése valósult meg.

A program elsődleges célja az volt, hogy megfelelően felkészült és motivált humánerőforrás dolgozzon a kormányhivataloknál, akik lépést tudnak tartani az újabb és újabb elvárásokkal. A fejlődés irányát az állampolgárok igényei szabják meg, melyek folyamatosan változnak. A sikeres közigazgatás működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy az ügyfelek elégedettségének elérése céljából jól képzett és korszerű tudással rendelkező munkaerő szolgálja ki a lakosság igényeit.

Elsőként dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a konferencia személyes és online résztvevőit.

Fotó: kormányhivatalFotó: kormányhivatal

Takács Szabolcs kormánymegbízott beszédében kiemelte: kulcsfontosságú, hogy a szorgalmas és elhivatott munkatársak minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni. Hatalmas öröm számára, hogy ezen operatív programon belül nemcsak az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák tudását fejlesztették, hanem több éves, akár évtizedes tudással rendelkező munkatársakat is bevontak a projekt munkába. Tudásukat és tapasztalatukat felhasználva professzionális tananyagot sikerült összeállítani. Bízik benne, hogy a segítségnyújtásba bevont kollégák „egyfajta” visszaigazolásnak tekintik ezt a lehetőséget szakmai tudásuk megbecsülésére és elismerésére vonatkozóan.

A kormánymegbízott a projekt keretén belül megvalósuló képzések közül a kormányablak-ügyintézői képzést hangsúlyozta ki, amelynek 6 ütemben szervezett programja során országosan közel 3 600 fő ügyintézőt képeztek ki. A kormányablak-ügyintézői képzés utolsó szakaszának végét követően a résztvevő kollégák elégedettségi kérdőívet töltöttek ki. Büszkén beszélt róla, hogy az eredmény 97%-os elégedettséget mutatott, mely a projekt igazi fokmérője és alátámasztja eredményességét.

„A projekt sikere nem jöhetett volna létre anélkül a konstruktív együttműködés nélkül, amelyben kiváló partnerek voltak a kormányhivatalok és kitűnő szakmai vezető volt az Államtitkárság.” – mondta beszédjében.

A rendezvényen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is, aki úgy fogalmazott: „Az épített környezet és a technikai háttér semmit nem ér megfelelő képzettségű kollégák nélkül. Hatékony közigazgatás nélkül pedig nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság és nincs fejlődés.”

Az államtitkár beszélt arról, hogy a rendszer működése nagyban függ a humánerőforrás minőségétől, az állam a közigazgatáson és azon belül a kormányhivatalokon keresztül találkozik az állampolgárokkal. Az ottani hatékony, barátságos és szakszerű munkavégzés alapján alkotnak az emberek véleményt az állam egészének működéséről. A minőségi közszolgáltatásoknak köszönhetően az emberek ma már partnert látnak a közigazgatásban, amely valódi segítséget jelent mindenkinek, az ügyfelekhez közel, velük együttműködve, őket támogatva és ösztönözve támogatja Magyarország gyarapodását.

Takács Szabolcs kormánymegbízott és dr. György István államtitkár köszönetét fejezte ki a projekt sikerességéért valamennyi résztvevőnek.

A projekt részletes eredményeit Magyar Katalin projektmenedzser ismertette előadásában, kiemelve annak fontosabb mérföldköveit.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.