2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Összegezték a képzési program eredményeit

2022. január 28. 11:15
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Online projektzáró konferenciát tartottak a Veszprém Megyei Kormányhivatalban.

Online projektzáró konferencián összegezték a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 azonosító számú projekt eredményeit a Veszprém Megyei Kormányhivatalban. A képzési programnak köszönhetően az országosan működő 20 kormányhivatal több mint 33 000 kormánytisztviselőjének sikeres szakmai képzése valósult meg.

A program elsődleges célja az volt, hogy megfelelően felkészült és motivált humánerőforrás dolgozzon a kormányhivataloknál, akik lépést tudnak tartani az újabb és újabb elvárásokkal. A fejlődés irányát az állampolgárok igényei szabják meg, melyek folyamatosan változnak. A sikeres közigazgatás működéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy az ügyfelek elégedettségének elérése céljából jól képzett és korszerű tudással rendelkező munkaerő szolgálja ki a lakosság igényeit.

Elsőként dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a konferencia személyes és online résztvevőit.

Fotó: kormányhivatalFotó: kormányhivatal

Takács Szabolcs kormánymegbízott beszédében kiemelte: kulcsfontosságú, hogy a szorgalmas és elhivatott munkatársak minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni. Hatalmas öröm számára, hogy ezen operatív programon belül nemcsak az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák tudását fejlesztették, hanem több éves, akár évtizedes tudással rendelkező munkatársakat is bevontak a projekt munkába. Tudásukat és tapasztalatukat felhasználva professzionális tananyagot sikerült összeállítani. Bízik benne, hogy a segítségnyújtásba bevont kollégák „egyfajta” visszaigazolásnak tekintik ezt a lehetőséget szakmai tudásuk megbecsülésére és elismerésére vonatkozóan.

A kormánymegbízott a projekt keretén belül megvalósuló képzések közül a kormányablak-ügyintézői képzést hangsúlyozta ki, amelynek 6 ütemben szervezett programja során országosan közel 3 600 fő ügyintézőt képeztek ki. A kormányablak-ügyintézői képzés utolsó szakaszának végét követően a résztvevő kollégák elégedettségi kérdőívet töltöttek ki. Büszkén beszélt róla, hogy az eredmény 97%-os elégedettséget mutatott, mely a projekt igazi fokmérője és alátámasztja eredményességét.

„A projekt sikere nem jöhetett volna létre anélkül a konstruktív együttműködés nélkül, amelyben kiváló partnerek voltak a kormányhivatalok és kitűnő szakmai vezető volt az Államtitkárság.” – mondta beszédjében.

A rendezvényen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is, aki úgy fogalmazott: „Az épített környezet és a technikai háttér semmit nem ér megfelelő képzettségű kollégák nélkül. Hatékony közigazgatás nélkül pedig nincs szolgáltató állam, nincs versenyképes gazdaság és nincs fejlődés.”

Az államtitkár beszélt arról, hogy a rendszer működése nagyban függ a humánerőforrás minőségétől, az állam a közigazgatáson és azon belül a kormányhivatalokon keresztül találkozik az állampolgárokkal. Az ottani hatékony, barátságos és szakszerű munkavégzés alapján alkotnak az emberek véleményt az állam egészének működéséről. A minőségi közszolgáltatásoknak köszönhetően az emberek ma már partnert látnak a közigazgatásban, amely valódi segítséget jelent mindenkinek, az ügyfelekhez közel, velük együttműködve, őket támogatva és ösztönözve támogatja Magyarország gyarapodását.

Takács Szabolcs kormánymegbízott és dr. György István államtitkár köszönetét fejezte ki a projekt sikerességéért valamennyi résztvevőnek.

A projekt részletes eredményeit Magyar Katalin projektmenedzser ismertette előadásában, kiemelve annak fontosabb mérföldköveit.

vehir.hu

További cikkek

A világpolitika sohasem csak fekete, vagy csak fehér
A világpolitika sohasem csak fekete, vagy csak fehér
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő veszprémi előadásán nem csak az orosz-ukrán helyzetet elemezte a maga kendőzetlen stílusában, bemutatta, hogy a világpolitikát sohasem lehet kizárólag csak feketén, vagy fehéren értelmezni.
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre - mondta Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Bronzérmes lett a veszprémi csapat az MVM Edison startup versenyén
Bronzérmes lett a veszprémi csapat az MVM Edison startup versenyén
Az okos hulladékkezelést ösztönző ötletükkel bronzérmesek lettek azok a veszprémi fiatalok, akik 186 induló között megméretették magukat az MVM Zrt. által életre hívott Edison startup versenyen. A GreenMap nevű kezdeményezésük lényege, hogy a hulladékra nem, mint teher, hanem, mint nyersanyagra tekintenek.
Civil segítséggel borulnak virágba a lakótelepi erkélyek
Civil segítséggel borulnak virágba a lakótelepi erkélyek
Több ezer tő egynyári virágpalántát osztott szét a Virágzó Veszprém Egyesület, amelyek hamarosan a veszprémi házak balkonjait díszítik majd. Ez az akció viszont csak az első lépése volt egy versenynek, aminek a végén a legszebb erkélyeket díjazzák Veszprémben.
Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.