Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe

2022. január 24. 17:17
A megyei amatőr labdarúgó-válogatottak hétvégén rendezett régiós megmérettetésén a veszprémi alakulat a harmadik helyen végzett, így nem jutott be az országos fináléba.

Január 22. és 23. között Balatonfüred és Tihany városa biztosított otthont a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak tornájának, amelyen az észak-nyugati régió gárdái vívtak meg egymással az országos döntőbe jutásért.

A Veszprém megyei férfi labdarúgó-válogatottat Szabó Zoltán és Gunther Zsolt irányította. A behívott játékosok között csak olyan sportemberek szerepelhettek, akik korábban nem rendelkeztek profi szerződéssel, illetve nem játszottak az NB I-ben.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A veszprémiek szombaton Komárom együttesével találkoztak Tihanyban, ahol 0-0-s egál született. Aznap délután Balatonfüreden is pályára lépett megyénk alakulata: a zalaiakat végül 2-1-re múlták felül a bakonyiak, akik másnap délelőtt a vasiak ellen 2-0-s sikert arattak.

A csoport nagyon kiegyenlített játékot hozott: egészen az utolsó mérkőzésig megjósolhatatlan volt a végső győztes kiléte. Vasárnap délután a győriek vártak a veszprémiekre: előbbiek örülhettek, ugyanis a mérkőzés 4-1-re zárult a mosoniak javára.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Veszprém megye válogatottja azonos pontszámmal végzett a második helyezett győriekkel, ám a rosszabb gólkülönbség következtében a Gunther-Szabó páros irányította gárda harmadikként zárt. Finta Péter, a megyei szövetség vezetője hangsúlyozta, büszke a veszprémi válogatottra, amelynek stábja, valamint játékoskerete is férfias küzdelmet vívott.

A Balatonalmádiban rendezendő februári országos döntőbe végül Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott.

A csoport végeredménye:

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.