Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán

2022. január 23. 4:30
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.

A magyar irodalomból, a magyar színházi művekből, musicalekből, operettekből válogatott programösszeállítással kedveskedett a járókelőknek a Petőfi Színház szombat délelőtt a magyar kultúra napja alkalmából. A programcsokorban, -ahogy ők fogalmaztak, - a magyar népdal is megjelent. A műsorokat a PetőfIfiAkadémisták, a VeszprémSztár egyik döntőse, Módri GyörgyiHirschl Laura, Kőrösi Csaba, Keller Márton, Kiss Anna, valamint a színházigazgató, Oberfrank Pál színművész adták elő a Veszprémi Ifjak Pontja (VIP) előtt.

Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója Kölcsey Ferenctől hozott idézeteket.Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója Kölcsey Ferenctől hozott idézeteket.

A Veszprémi Petőfi Színház hosszú évekig az Ádámok és Évák ünnepével tisztelgett a magyar kultúra napja előtt, ahol ifjúsági csoportok állítottak színpadra különböző műveket. A járványhelyzethez és a központi felvételikhez igazodva ezt most a magyar költészet napjára halasztották, ám a fiatalokat mégis bevonták a január 22-i ünneplésbe.

A járókelőket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte.A járókelőket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte.

A szombat délelőtti eseményre hivatalos volt Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos is, aki úgy fogalmazott, Veszprém és a kultúra, kéz a kézben jár, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egy év múlva a város adja Európa Kulturális Fővárosát. Mint kiemelte, Veszprémben büszkék lehetünk intézményeinkre, különösképp a Petőfi Színházra, hisz a járványhelyzet alatt sem hagytak és hagynak minket kultúra nélkül. A teátrum rendszeresen adott szabadtéri, utcai műsorokat a kijárási korlátozások alatt is.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap. 2023. január 16. 15:00 Minden, amit az EKF nyitóünnepségéről tudni kell Európa Kulturális Fővárosa Minden, amit az EKF nyitóünnepségéről tudni kell Veszprém és a Bakony-Balaton régió a magyar Himnusz megszületésének 200. évfordulójához, valamint a Magyar Kultúra Napjához csatlakozva látványos ünnepséggel indítja 2023. január 21-22-én az Európa Kulturális Fővárosa programévet. 2022. október 15. 1:03 Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk magyar kultúra napja Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten. 2022. január 22. 13:52 Összművészeti produkciókkal ünnepli a magyar kultúrát a Pannon Várszínház Összművészeti produkciókkal ünnepli a magyar kultúrát a Pannon Várszínház Színház, irodalom, zene és tánc találkozására épít a teátrum magyar kultúra napi műsora január 22-23-án, ahol Bartók és Ady, valamint Géczi János műveinek újszerű előadásával találkozhatunk. 2022. január 7. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.