Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Kisbusz segíti a kutató-mentők munkáját

2022. január 19. 21:19
A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sikeresen pályázott gépjárműbeszerzésre a Magyar Falu Program keretében.

A Veszprém Megyei Kutató-Mentő szolgálat szerda reggel vehette át hivatalosan azt a kisbuszt, melyet a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázatának segítségével vásároltak. Az egyesület eddig egy 30 éves járművet hajtott, így nagy könnyebbség, hogy mostantól egy fiatalabb autó segíti a munkájukat.

-A Magyar Falu Program százszázalékos intenzitású támogatásaira az ötezer fő alatti települések mellett civil szervezetek is pályázhatnak. Így jutott forráshoz most a herendi illetőségű megyei kutató-mentő szolgálat is- mondta Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos a jármű átadásakor. Hangsúlyozta, a választókörzetben eddig 150-nél is több nyertes pályázat született a kormányzati program 2019-es indulása óta.

Hirschl János és Ovádi Péter az autó hivatalos átadóján 2021. január 19-én Herenden.Hirschl János és Ovádi Péter az autó hivatalos átadóján 2021. január 19-én Herenden.

-Nagy öröm, hogy egy ilyen gépjárművel gazdagodott az állomány, hisz az előző autónk elmúlt már 30 éves, és rengeteg kilométert futott- fogalmazott Hirschl János, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő szolgálat vezetője. Kifejtette, civil szervezetük 7 fővel és 9 kutató-kutyával dolgozik a megye egész területén. Évente mintegy 30 riasztást kapnak, és a tűzoltókkal, valamint a rendőrséggel szorosan együttműködve kutatnak eltűnt személyek után. A szolgálat rendelkezik olyan felszerelésekkel is -drón, éjjellátó berendezés, - melyek nagyban megkönnyítik a kutatást, az új kisbuszt is ilyen, hisz ahogy mondta, az elhúzódó eseteknél munkaállomásként is lehet majd használni.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.