Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció

2022. január 19. 15:22
A célokkal egyetértenek, konstruktív javaslataikkal és építő jellegű kritikáikkal azok elérését szeretnék segíteni az ellenzéki frakció képviselői – hangzott el Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc szerdai évértékelő sajtótájékoztatóján.

Hartmann Ferenc, a képviselőcsoport frakcióvezetője elmondta: az elmúlt években történtek olyan fejlesztések a városban, amelyeket az ellenzéki képviselők is támogattak és fontos eredménynek tartanak. Ilyenek a nyolcas út elkerülő szakaszának gyorsforgalmúsítása; az uszoda, jégcsarnok, tornacsarnok, kerékpárutak építése; az északi iparterület úthálózatának fejlesztése és az is, hogy a város megvásárolta a volt bútorgyár területét és az SZMT-székházat, amiket a későbbi években modernizálni és hasznosítani szeretnék. 

Hartmann Ferenc (archív)Hartmann Ferenc (archív)

A képviselőcsoport támogatja továbbá az Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF), a Modern Városok Program és a zöldváros fejlesztéseket is, ugyanakkor az EKF-program elemeit ötletszerűnek tartják, és nehezményezik, hogy az ezzel kapcsolatos döntéseket nem a közgyűlés hozza meg, így az ellenzéki képviselőknek nincs jogköre a megvalósításban. Hozzátette: több programelem már el is bukott, a digitális élményközpont nem valósul meg, és nem tudni mi lesz a kérdéses terület, az egykori szikvíz-parkoló sorsa. A frakcióvezető az önkormányzati cégek helyzetével kapcsolatban is hangot adott aggályainak: a közműadók, a valós ártól eltérített díjak nehézséget okoznak ezeknek a szolgáltatóknak, a V-Busz esetében pedig 1,7 milliárd forint “folyt el”, mielőtt a cég saját buszokat vásárolt.

Gerstmár Ferenc és Hartmann Ferenc (archív)Gerstmár Ferenc és Hartmann Ferenc (archív)

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő az előttünk álló teendőket sorolta. Mint mondta, a városnak túl kellene lépnie a multinacionális vállalatok összeszerelő-üzemeinek magyar valóságán azért, hogy a térség valódi kutatási-fejlesztési központjává váljon. Az önkormányzatnak nincs elképzelése a szentkirályszabadjai repülőtér hasznosítására, nincs a startupokat helyzetbe hozó fejlesztési koncepció, sem önkormányzati támogatás a lakóépületek energetikai megújítására. Késik a vásárcsarnok műszaki és tartalmi megújulása, valamint hiányzik a bérlakás-építési program.

A képviselő úgy érzi, az Aranyos-völgyi híd építésének előkészítése sem a megfelelő ütemben halad, a belterületi utak felújítására az idei évre tervezett 5,3 milliárd forint többszörösét kellene fordítani, nem halad a vasútállomás környékének rendbetétele, hiányoznak a P+R parkolók és a lakótelepek parkolási gondjainak enyhítésére sem történt kísérlet. Az önkormányzat nem elég aktív a saját tulajdonú oktatási és szociális célú ingatlanok fejlesztésében sem, és a pedagógushiány orvoslására is lépéseket kellene tenni – például szolgálati lakások biztosításával. 

Gerstmár Ferenc (archív)Gerstmár Ferenc (archív)

Kérdésre válaszolva Gerstmár Ferenc elmondta: egyetértenek a polgármester azon célkitűzésével, hogy 2030-ra Veszprém a maga kategóriájában Európa legélhetőbb települései közé tartozzon, építő kritikáikkal és konstruktív javaslatokkal igyekeznek segíteni a városvezetést ebben a munkában. Ezért kezdeményezték a Gyulafirátót mellett épülő katonai bázis terveinek újragondolását, a 14 éven aluli veszprémi diákok ingyenes közösségi közlekedését, valamint azt, hogy a képviselői keret sorsáról valóban a képviselő dönthessen. Ezeket a javaslatokat nem fogadta el a közgyűlési többség, de pozitívum például, hogy a QR-kódos, digitális tájékoztatással kiegészített sétaútvonalakra vonatkozó javaslatot támogatja az EKF menedzsmentje, így az megvalósulhat. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.