Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Udvardy György: Isten fia belépett az emberek világába

2021. december 25. 8:52 // Forrás: Veszprémi Főegyházmegye
A veszprémi érsek Youtube-on osztotta meg karácsonyi gondolatait.

Áldott, Szent Karácsony ünnepén szeretettel köszöntöm a Főegyházmegye papjait, híveit, munkatársakat, minden kedves nézőt; Áldott Karácsonyt kívánok mindannyiunknak!- mondja Youtube-ra feltöltött karácsonyi videójában Udvardy György veszprémi érsek. A továbbiakban üzenetét változtatások nélkül közöljük:

"Azt ünnepeljük, hogy az Isten fia belépett az ember világába. Ajándékként, úgy lépett be, hogy mindent-mindent át akar formálni, át akar alakítani. Mert nekünk embereknek, erre szükségünk van.

Nem csak egyszerűen egy gyermek születését ünnepeljük. Nem csak azt ünnepeljük, hogy a szívünkben újjá éled a szeretet, -ezek mind fontosak-, hanem az Isten fia lett emberré, hogy mi emberek Isten gyermekeiként tudjunk élni. A karácsonyban ezt látom óriási lehetőségnek. Hányszor és hányszor megpróbáljuk, alakítunk életünkön, változtatunk szokásunkon, de nem tudunk; mert mit szólnak mások? Mit fognak mondani, hiszen korábban nem így viselkedtünk…Most, amikor összegyűlünk Karácsony éjszakáján, s a Karácsony napjaiban a született gyermek jászlánál, akkor lehet bátorságunk újrakezdeni a szeretetet. Újrakezdeni a megbocsájtást. Újrakezdeni szívünk jóságát. Mert erre vágyunk. Sokszor félünk a szeretettől. Pedig pontosan tudjuk; erre vágyunk, erre vágynak a körülöttünk lévők.

Jézus Krisztus születése, az, hogy Ő értünk emberré lett, az élet legnagyobb realitása. Realitás az, hogy újrakezdhetjük Isten szeretetét, újrakezdhetjük egymás szolgálatát. Realitás az, hogy mi mindannyian istengyermeki méltóságban tudunk élni. Ez pedig azt jelenti, hogy a mindennapi életnek a szokásai, a rendje, a vágyaink, a kapcsolataink megújulhatnak Jézus Krisztus jászlánál.

Áldott Karácsonyt kívánok minden kedves testvéremnek, s kívánom ennek az isteni megújulásnak a lehetőségét."

vehir.hu
további cikkek
Náci haláltáborban készült hegedűt mutattak be Veszprémben Náci haláltáborban készült hegedűt mutattak be Veszprémben Az emberi lélek építését, gazdagítását szolgálja a hegedűkészítés mestersége – fogalmazott Dékány Sixtus OCist. emeritus apát, a Veszprémi Főegyházmegye oktatási vezetője a Hegedűkészítők Nemzetközi Találkozóján, amelynek a Veszprémi Főegyházmegye, pontosabban az impozáns Érseki Palota adott otthont. 2023. október 22. 14:19 A kultúrán keresztül hirdetik az örömhírt A kultúrán keresztül hirdetik az örömhírt Az Ars Sacra célja, hogy népszerűsítse Európa hagyományos keresztény kultúráját és lehetőséget teremtsen az embereknek a szakrális művészetekhez való kapcsolódásra. A rendezvény 2023-as mottója: „Keresd a békét!” (Zsoltárok 34:15).   2023. szeptember 5. 12:35 Éneklés és imádság – együtt közösségben Éneklés és imádság – együtt közösségben A Veszprémi Főegyházmegye 2023. szeptember 28. és október 1. között rendezi meg, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, az idei év egyik kiemelkedő és különleges programját, a Nemzetközi Ifjúsági Katolikus Kórustalálkozót a Pueri Cantores jegyében.   2023. szeptember 1. 14:40 Új, különleges sétákon fedezhetik fel az első magyar király és királyné örökségét a Veszprémbe látogatók Veszprémi Érsekség Új, különleges sétákon fedezhetik fel az első magyar király és királyné örökségét a Veszprémbe látogatók Koppány vezér legyőzése és a keresztény magyar állam születése, Szent Imre herceg fogadalma, a koronázási palást készítése, Gizella királyné ereklyéje – államalapításunk meghatározó mozzanatai, valamint a hozzájuk kapcsolódó történelmi emlékek mind-mind Veszprémhez, az első keresztény magyar püspöki székhelyhez köthetők. A megújuló veszprémi várnegyedben szinte mindenütt az államalapítóhoz és családjához kapcsolódó építészeti és kultúrtörténeti emlékekre bukkanhatunk – ezeket augusztus második felétől a Work in Progress 2023 programsorozat keretein belül új, vezetett tematikus séták során járhatják majd be az érdeklődők. 2023. augusztus 17. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.