Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
17°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
17°C

Idén már élőben is megtekinthető a hárskúti mézeskalács falu

2021. december 13. 15:15
Tavaly a járványhelyzet miatt csak online, és ablakon keresztül lehetett megnézni az aprólékosan felépített kiállítást.

Hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a „Mézes Hárskút” kiállítás vasárnap koraeste a helyi községi könyvtárban és közösségi színtérben. A mézeskalács falu igazi különlegességnek számít, hisz az alkotásokat nagyrészt a helyiek készítették el: 41 család mintegy 64 aprólékosan kidolgozott művet adott le.

- Többen a környékbeli jellegzetességeket is megformálták. A kiállításon különlegességek is megjelennek: felfedezhető például egy világítótorony, egy templom, egy karácsonyfa, egy hógömb, valamint egy székelykapu, de a hárskúti gondnoki falubusz kicsinyített mása is helyet kapott. A tárlat idei témája a régi idők karácsonya, mely a dédszüleink idejébe repít vissza bennünket. A kiállítás igazi ajándék a hárskútiaknak, és azoknak, akik eljönnek, és megnézik- mondta a megnyitón Bachstetter Anikó, és Wágenhofferné Tehel Viola. A szervezők azt is kiemelték, örömteli, hogy a tavalyi járványhelyzet miatt idén már élőben is megtekinthető a „Mézes Hárskút.” A kiállítás január 8-ig tekinthető meg a hárskúti Közösségi Színtérben.

-A Mézes Hárskút évről-évre vált hagyománnyá a településen. Dicséret illeti az ötletgazdákat, hisz ez már hetedik alkalom, hogy megszervezték a kiállítást. Ahogy vége az előzőnek, Anikó és Viola máris tervezi a következőt. Nagy öröm, hogy ezt idén már egy szélesebb közönség is megtekintheti- mondta Tábori Ferenc polgármester a vasárnapi megnyitón. Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos szintén ott volt a kiállításon, aki a közösség erejét hangsúlyozta. Mint rámutatott, a „Mézes Hárskút” igazi közösségformáló erővel bír, hisz arra a település saját projektjeként tekint. A kiállításból látszik, hogy sokan akarnak tenni a közösségért és Hárskútért.

Tábori Ferenc és Ovádi Péter a kiállításmegnyitón.Tábori Ferenc és Ovádi Péter a kiállításmegnyitón.

A kiállítást Molnár Orsolya és László Szilvia hangversenye nyitotta meg. További programok is kapcsolódnak a hárskúti adventi időszakhoz: december 17-én Kis Hercegi jelmezbált szerveznek, december 19-én pedig „illatos karácsonyi udvarral”, kistermelőkkel, vásári forgataggal várják az érdeklődőket a Közösségi Színtérbe.

A megnyitón Molnár Orsolya és László Szilvia adott hangversenyt.A megnyitón Molnár Orsolya és László Szilvia adott hangversenyt.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.