Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekord számban ajándékozzák meg a gyerekek az egyedül karácsonyozó időseket

2021. december 9. 21:32
Lehet, hogy a világ megint egyre jobban bezárkózik, de a szeretet ünnepén azok az egyedül élő idősek sem fognak ajándék nélkül maradni, akiknek már nincs kivel karácsonyozni vagy a járvány miatt nem tudnak a családjuk körében ünnepelni: a Legyen mindenkinek szép karácsonya! rajzpályázat révén mintegy 2400 kisgyerek varázsolja meghittebbé az ő ünnepüket is.

A rajzpályázatot négy évvel ezelőtt indította útjára Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Lélektér Alapítvánnyal karöltve annak érdekében, hogy egy kis fényt vigyenek az egyedül élő nyugdíjasok karácsonyába is. Bár a magány egész évben frusztráló lehet, karácsonykor, amikor elvileg mindenki a szerettei körében ünnepel, különösen szomorúsággal töltheti el az embert, ha nincs kivel együtt díszíteni, megosztani az ünnepi vacsorát vagy csak a fotelben ülve felidézni a régi emlékeket.

A gyerekek elajándékozott rajzai viszont képesek melegséget csempészni ezekbe a napokba és bebizonyítani: mégis csak van, aki gondol rájuk.

A rajzok egy része a képviselői iroda ablakában is láthatóA rajzok egy része a képviselői iroda ablakában is látható

A rajzpályázatot négy korcsoportban hirdették meg Veszprém és térségének általános iskolásai között, hogy egy színes vagy egyszínű technikával készült egyedi művön keresztül mutassák meg, hogyan varázsolnák szebbé azoknak a karácsonyát, akik az év minden napját egyedül töltik. A pályázatra rekordszámú mű érkezett, 25 intézményből összesen 2360 darab alkotás.

A beérkezett rajzokat szakmai zsűri bírálta el, a legjobbak készítői pedig ezúttal is az Euronics Áruházláncnak és helyi vállalkozóknak (M20 generál Kft., Ada-Bau Kft., Szm-C Kft., Veszmont Kft.), valamint a Városi Nyilvánosságért Alapítvány felajánlásának köszönhetően vehették át nyereményeiket, a Petőfi Színházban tartott csütörtöki eredményhirdetésen. 

Ovádi Péter köszönetét fejezte ki a magas számú részvételért. „Amikor négy éve elindítottuk a rajzpályázatot, még mi sem gondoltuk, hogy elérünk majd oda, hogy közel 2400 alkotás érkezik be. Azt gondolom, ez egy olyan verseny, ahol mindenki nyer: az is, aki rajzol, és az is, aki átveheti a rajzot. Ha Veszprém és térsége közösségéről beszélünk, mindig szóba kerül, hogy milyen összetartó ez a közösség: aki itt lakik, tudja, hogy egy nagy családhoz tartozik. Ez a nagy család pedig ilyenkor karácsony táján e rajzpályázat keretében fog össze, szorítja meg a másik kezét és segíti. Nagyon büszke vagyok arra, hogy négy éve együtt vagyunk és ezalatt több mint 10 ezer pályamű érkezett” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A díjkiosztón nemcsak a gyerekeket díjazták, de a pályázaton részt vevő iskolákat is, akik egy-egy 50 ezer forint értékű csomaggal térhettek haza. A legtöbb pályázatot egyébként a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskolából küldték be, ahonnan 299 rajz érkezett, míg a vidéki általános iskolák közül az úrkúti Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola vezet 181 pályaművel.

A díjátadón karácsonyi műsorral kedveskedtek a Petőfi Színház és a PetőfiIfiAkadémia tagjai.

Díjazottak

1-2. osztály
I. hely: Virág Anabella (Kossuth Lajos Általános Iskola)
II. hely: Molnár Szofi (Rózsa úti Általános Iskola)
III. hely: Laczó Dorián (Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola)

3-4. osztály
I. hely: Ungváry Botond Márk (Kossuth Lajos Általános Iskola)
II. hely: Lázár Rebeka (Hriszto Botev Általános Iskola)
III: hely: Grell Nikolett (Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola)

5-6. osztály
I. hely: Cserni Fanni (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola)
II. hely: Nyerges Lujza (Nemesvámos Petőfi Sándor Általános Iskola)
III. hely: Nagy Lili (Dózsa György Általános Iskola)

7-8. osztály
I. hely: Foki Martin (Tasner Antal Általános Iskola Öskü)
II. hely: Soós Teodóra (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola)
III. hely: Nagy Noé (Dózsa György Általános Iskola)

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.