Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekord számban ajándékozzák meg a gyerekek az egyedül karácsonyozó időseket

2021. december 9. 21:32
Lehet, hogy a világ megint egyre jobban bezárkózik, de a szeretet ünnepén azok az egyedül élő idősek sem fognak ajándék nélkül maradni, akiknek már nincs kivel karácsonyozni vagy a járvány miatt nem tudnak a családjuk körében ünnepelni: a Legyen mindenkinek szép karácsonya! rajzpályázat révén mintegy 2400 kisgyerek varázsolja meghittebbé az ő ünnepüket is.

A rajzpályázatot négy évvel ezelőtt indította útjára Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Lélektér Alapítvánnyal karöltve annak érdekében, hogy egy kis fényt vigyenek az egyedül élő nyugdíjasok karácsonyába is. Bár a magány egész évben frusztráló lehet, karácsonykor, amikor elvileg mindenki a szerettei körében ünnepel, különösen szomorúsággal töltheti el az embert, ha nincs kivel együtt díszíteni, megosztani az ünnepi vacsorát vagy csak a fotelben ülve felidézni a régi emlékeket.

A gyerekek elajándékozott rajzai viszont képesek melegséget csempészni ezekbe a napokba és bebizonyítani: mégis csak van, aki gondol rájuk.

A rajzok egy része a képviselői iroda ablakában is láthatóA rajzok egy része a képviselői iroda ablakában is látható

A rajzpályázatot négy korcsoportban hirdették meg Veszprém és térségének általános iskolásai között, hogy egy színes vagy egyszínű technikával készült egyedi művön keresztül mutassák meg, hogyan varázsolnák szebbé azoknak a karácsonyát, akik az év minden napját egyedül töltik. A pályázatra rekordszámú mű érkezett, 25 intézményből összesen 2360 darab alkotás.

A beérkezett rajzokat szakmai zsűri bírálta el, a legjobbak készítői pedig ezúttal is az Euronics Áruházláncnak és helyi vállalkozóknak (M20 generál Kft., Ada-Bau Kft., Szm-C Kft., Veszmont Kft.), valamint a Városi Nyilvánosságért Alapítvány felajánlásának köszönhetően vehették át nyereményeiket, a Petőfi Színházban tartott csütörtöki eredményhirdetésen. 

Ovádi Péter köszönetét fejezte ki a magas számú részvételért. „Amikor négy éve elindítottuk a rajzpályázatot, még mi sem gondoltuk, hogy elérünk majd oda, hogy közel 2400 alkotás érkezik be. Azt gondolom, ez egy olyan verseny, ahol mindenki nyer: az is, aki rajzol, és az is, aki átveheti a rajzot. Ha Veszprém és térsége közösségéről beszélünk, mindig szóba kerül, hogy milyen összetartó ez a közösség: aki itt lakik, tudja, hogy egy nagy családhoz tartozik. Ez a nagy család pedig ilyenkor karácsony táján e rajzpályázat keretében fog össze, szorítja meg a másik kezét és segíti. Nagyon büszke vagyok arra, hogy négy éve együtt vagyunk és ezalatt több mint 10 ezer pályamű érkezett” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A díjkiosztón nemcsak a gyerekeket díjazták, de a pályázaton részt vevő iskolákat is, akik egy-egy 50 ezer forint értékű csomaggal térhettek haza. A legtöbb pályázatot egyébként a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskolából küldték be, ahonnan 299 rajz érkezett, míg a vidéki általános iskolák közül az úrkúti Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola vezet 181 pályaművel.

A díjátadón karácsonyi műsorral kedveskedtek a Petőfi Színház és a PetőfiIfiAkadémia tagjai.

Díjazottak

1-2. osztály
I. hely: Virág Anabella (Kossuth Lajos Általános Iskola)
II. hely: Molnár Szofi (Rózsa úti Általános Iskola)
III. hely: Laczó Dorián (Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola)

3-4. osztály
I. hely: Ungváry Botond Márk (Kossuth Lajos Általános Iskola)
II. hely: Lázár Rebeka (Hriszto Botev Általános Iskola)
III: hely: Grell Nikolett (Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola)

5-6. osztály
I. hely: Cserni Fanni (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola)
II. hely: Nyerges Lujza (Nemesvámos Petőfi Sándor Általános Iskola)
III. hely: Nagy Lili (Dózsa György Általános Iskola)

7-8. osztály
I. hely: Foki Martin (Tasner Antal Általános Iskola Öskü)
II. hely: Soós Teodóra (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola)
III. hely: Nagy Noé (Dózsa György Általános Iskola)

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.