Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Újabb elismerés a VEDAC futó szakágának

2021. december 6. 6:05 // Forrás: VEDAC
A Magyar Hegyi- és Terepfutó Bizottság a VEDAC-ot kérte fel a 2022. évi nyílt hegyifutó félmaratoni magyar bajnokság megrendezésére.

Az utcai és mezei futóversenyek sikeres rendezése után a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai bizottsága az idei évben beugró rendezőként kérte fel a VEDAC-ot az országos bajnokság megrendezésére. A rendelkezésre álló alig egy hónap alatt a veszprémi atlétikai klub a vártnál is jobban megoldotta a feladatot, melynek elismeréseként a rendezésért felelős bizottság felkérte a jövő évi bajnokság lebonyolítására is a VEDAC-ot.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A 2022. április 9-re tervezett hegyifutó seregszemle helyszíne jövőre is Szentgál lesz, ugyanis a verseny lebonyolításához szükséges kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, valamint a település önkormányzata és a helyi, környékbeli vállalkozások is támogatásukról biztosították a szervezőket.

Nagy megtiszteltetés számunkra ez a rendezési lehetőség, hiszen ezúttal nem beugróként számítanak ránk, hanem első számú lebonyolítóként. Szentgál remek házigazda volt idén, jövőre több idő áll majd rendelkezésünkre, amit a rendezvény színvonalának emelésére kívánunk fordítani. Erre számomra garanciát jelent a rutinos és rendkívül lelkes szervező és lebonyolító csapatunk, mely már számos rendezvény lebonyolításában bizonyított

– fogalmazott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

A veszprémi utcai futóversenyek a pandémia előtti időszakban folyamatosan fejlődtek, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesülettel közösen szervezett Fuss az iskoládért! futóversenyek iskolák támogatásával, minden korábbinál magasabb színvonalon és résztvevői létszámmal valósultak meg, a Nemesvámoson otthonra lelt mezei futó versenyek évről évre fejlődnek, most pedig a hegyifutással bővült a VEDAC futóversenyeinek palettája, mely nemcsak versenyrendezésben, hanem szakmailag is tovább erősíti a VEDAC elmúlt években folyamatosan fejlődő futó szakágát.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.