Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Újabb elismerés a VEDAC futó szakágának

2021. december 6. 6:05 // Forrás: VEDAC
A Magyar Hegyi- és Terepfutó Bizottság a VEDAC-ot kérte fel a 2022. évi nyílt hegyifutó félmaratoni magyar bajnokság megrendezésére.

Az utcai és mezei futóversenyek sikeres rendezése után a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai bizottsága az idei évben beugró rendezőként kérte fel a VEDAC-ot az országos bajnokság megrendezésére. A rendelkezésre álló alig egy hónap alatt a veszprémi atlétikai klub a vártnál is jobban megoldotta a feladatot, melynek elismeréseként a rendezésért felelős bizottság felkérte a jövő évi bajnokság lebonyolítására is a VEDAC-ot.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A 2022. április 9-re tervezett hegyifutó seregszemle helyszíne jövőre is Szentgál lesz, ugyanis a verseny lebonyolításához szükséges kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, valamint a település önkormányzata és a helyi, környékbeli vállalkozások is támogatásukról biztosították a szervezőket.

Nagy megtiszteltetés számunkra ez a rendezési lehetőség, hiszen ezúttal nem beugróként számítanak ránk, hanem első számú lebonyolítóként. Szentgál remek házigazda volt idén, jövőre több idő áll majd rendelkezésünkre, amit a rendezvény színvonalának emelésére kívánunk fordítani. Erre számomra garanciát jelent a rutinos és rendkívül lelkes szervező és lebonyolító csapatunk, mely már számos rendezvény lebonyolításában bizonyított

– fogalmazott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

A veszprémi utcai futóversenyek a pandémia előtti időszakban folyamatosan fejlődtek, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesülettel közösen szervezett Fuss az iskoládért! futóversenyek iskolák támogatásával, minden korábbinál magasabb színvonalon és résztvevői létszámmal valósultak meg, a Nemesvámoson otthonra lelt mezei futó versenyek évről évre fejlődnek, most pedig a hegyifutással bővült a VEDAC futóversenyeinek palettája, mely nemcsak versenyrendezésben, hanem szakmailag is tovább erősíti a VEDAC elmúlt években folyamatosan fejlődő futó szakágát.

vehir.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Sportprogramok a VEB 2023 jegyében VEDAC Sportprogramok a VEB 2023 jegyében Az elmúlt időszakban két kiemelt eseményt is szervezett, a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa jegyében, a festői Séd-völgyében a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. 2023. október 27. 11:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.