Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

2021. december 4. 17:20
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.

Brányi Mária alpolgármester rámutatott: a karácsonyi felkészülés a remény időszaka, azonban nem elég hinni benne, tenni is kell azért, hogy az álmaink megvalósuljanak. Azt kívánta, mindenkinek legyen ereje ehhez, és arra kérte hallgatóságát: segítsenek ebben másoknak is, számos olyan kezdeményezést találhatunk, amelyek mellé állva ezt megtehetjük.

Nagy Károly címzetes apát azt mondta: az advent a készülődés időszaka, járjuk az üzleteket, csodáljuk a kirakatokat, próbáljuk kitalálni, milyen ajándéknak örülnének gyerekeink, szeretteink. Ez azonban kevés, a karácsonyi készülődés nem azt jelenti, hogy utánfutószámra vigyük haza az ajándékokat, hanem azt, hogy a lelkünkben, a szívünkben próbáljuk meg elbontani az akadályokat, kiegyenesíteni az utat, tegyük rendbe családi életünket, teremtsünk békét a békétlenségből. Igazi örömet akkor tudunk szerezni, ha mosolygunk, ha a szívünk és a lelkünk tiszta, szeretet sugárzunk. Így lehet a karácsony szent és kegyeletteljes.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.