2022. január 19.
//
Sára névnap

Új étterem várja a turistákat Eplényben

Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben.

– Eplény a síarénának köszönhetően került fel a turisztikai térképre, de fontos, hogy a település szolgáltatásai folyamatosan bővüljenek – mondta a helyszínen Ovádi Péter parlamenti képviselő. Rámutatott: a Veszprém irányából már messziről látható bisztró színvonalas fogadtatásban részesíti a településre érkezőket, Eplény egy gyönyörű adottságokkal rendelkező falu, amit ilyen beruházásokkal lehet tovább erősíteni. 

Ovádi Péter és Kovács BálintOvádi Péter és Kovács Bálint

A bisztró nyitásával együtt a szálláshelyek száma is bővült: a meglévő két apartman mellé egy harmadikat is létesítettek a tulajdonosok. Kovács Bálint elmondta: egy több évvel ezelőtt született ötlet válhatott valóra. Nemcsak a téli síszezonban gondolkoznak, a bisztró és a szálláshely egész évben nyitva tart. A közeljövőben megvalósuló fejlesztések – a Veszprémet Zirccel összekötő kerékpárút, valamint a világ legnagyobb vízicsúszdája – még hangsúlyosabbá teszik Eplényt a turisztikai térképeken, így szükség is lesz a szolgáltatásokra. Az ételek minőségére a séf, Endrédi Zoltán személye a garancia. 

Az étterem téliesíthető panorámaterasszal rendelkezik, ahol azokat is szívesen látják, akik egy délutáni biciklizés közben pihenésként meginnának egy kávét vagy limonádét. 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).