2022. január 19.
//
Sára névnap

A nők elleni erőszak megfékezéséért fénylett fel a Városháza

2021. november 26. 9:24
Narancsszínbe borult a veszprémi városháza csütörtök este, a homlokzaton pedig egy jelmondat volt olvasható: "Zonta sys no". A ZONTA Club és az önkormányzat közös figyelemfelhívó attrakciója a nők elleni erőszak világméretű problémájára hívta fel a figyelmet.

Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el a statisztikák szerint. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján ezért Veszprém is felhívta a figyelmet az erőszak megelőzésére.

A ZONTA Clubbal közösen a Városházát narancs fénybe borították, amely szín az akció hivatalos jelképe, a "ZONTA says no" felirat pedig az erőszak megállítását hivatott erősíteni.

A kezdeményezés kapcsán Porga Gyula, polgármester is megszólalt a közösségi médiában. Mint fogalmazott: "Fontos, hogy a biztosítsuk a támogatói légkört, ahol a nőknek van bátorsága felszólalni és van ereje segítséget kérni, ebben is támaszt nyújt az évtizedes múlttal rendelkező női szervezet, a ZONTA."

Kapcsolódó cikk
Ideje véget vetni a nők elleni erőszaknak!
Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el. Bár számos területen mutatunk előrelépést, a nők elleni erőszak még mindig hatalmas méreteket ölt, és ezen a pandémia sem javított. A veszprémi ZONTA Club most a várossal összefogva igyekszik felhívni a figyelmet az erőszak megelőzésére.
vehir.hu

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).